Fetacrème dip van Mele Best. Een gezonde dip voor bij de Griekse gerechten zoals gyros of souvlaki. Het is ook heerlijk als smeersel op een vers gebakken pita broodje, toastje of brood.
Ingrediënten Fetacrème dip
250 gram Kruidenroomkaas
200 gram Feta
45 ml Olijfolie
15 gram Tomatenpuree
10 gram Verse krulpeterselie
2 tenen Knoflook
1 Rode jalapeño peper
1 gram Oregano
Benodigdheden
Glazen afsluitbare pot
Knoflookpers
Pan
Schaal
Staafmix beker
Staafmixer
Theedoek
Vork
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de fetacrème dip. Steriliseer eerst de glazen afsluitbare pot. Hiervoor kun je de pot en deksel 10 minuten in een ruime pan met kokend water leggen. Haal na 10 minuten de pot en deksel uit het kokend water. Laat het daarna goed uitlekken en afkoelen op een schone theedoek.
Pers in de tussen tijd de knoflook tenen uit met behulp van een knoflookpers. Halveer de rode jalapeño peper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd vervolgens de rode jalapeño peper in dunne reepjes en daarna in kleine blokjes. Pluk de krulpeterselie van de steeltjes en hak deze vervolgens fijn.
Verkruimel de feta in een ruime schaal. Plet grove stukjes feta fijn met een vork. Schep hierbij de kruidenroomkaas en schenk hierbij de olijfolie. Roer dit met de vork door elkaar. Schep het mengsel over in een staafmix beker en mix het met de staafmixer tot een gladde crème.
Schep de crème terug in de schaal en voeg de tomatenpuree, geperste knoflook, oregano, fijn gehakte krulpeterselie en rode jalapeño peper blokjes toe. Meng dit goed door de fetacrème dip.
Schep de fetacrème over in de schone gesteriliseerde afsluitbare glazen pot. Sluit de pot af en zet deze in de koelkast. Laat de fetacrème minimaal 3 uur in de koelkast op smaak komen. Nog beter is het een nacht in de koelkast te zetten.
Serveer deze fetacrème dip samen met mini kofta, gyros of souvlaki. Het is ook heerlijk om er een vers gemakken pita broodje in te dippen. Of smeer het eens om vers gebakken brood.
Kijk hier voor meer saus recepten en smaakmakers voor bij de barbecue.
Veel barbecue plezier.