Thaise procureur spiesjes van Mele Best. Varkensschouder of varkensnek wordt graag gebruikt in de Thaise keuken. Dit door de mooie verhouding vet en vlees. Deze heerlijk gemarineerde spiesjes van procureur worden gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Thaise procureur spiesjes
1000 gr Procureur
Marinade
Marinade
200 ml Kokosmelk
20 ml Oestersaus
16 gram Palmsuiker
15 ml Lichte sojasaus
15 ml Thaise vissaus
6 tenen Knoflook
5 gram Koriander gemalen
3 gram Witte peper
Benodigdheden
Bakkwast
Garde
Kernthermometer
knoflookpers
Schaal
Spiesen
Vacuümmachine of Zip-zak
Vacuümzakken
Zeef
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Thaise procureur spiesjes. Maak als eerste de marinade, pers hiervoor de tenen knoflook met een knoflookpers in een schaal. Voeg hierbij volgende ingrediënten, palmsuiker, koriander gemalen, witte peper, oestersaus, lichte sojasaus en Thaise vissaus. Roer dit met een garde goed door tot alle kruiden zijn opgenomen. Roer vervolgens de kokosmelk door de marinade.
Maak de procureur schoon door overtollig vet en eventuele vliesjes weg te snijden. Snijd de procureur in lapjes van circa 3 cm dik. Snijd daarna van de lapjes procureur, blokjes van circa 3 bij 3 cm.
Leg de procureur blokjes in de marinade. Meng alles goed door elkaar zodat de marinade goed om de procureur blokjes verdeeld zit. Giet de marinade met de procureur blokjes in een vacuumzak en trek dit vervolgens vacuüm. Laat het voor 24 uur marineren in de koelkast.
Haal na 24 uur de procureur blokjes in de marinade uit de koelkast. Giet de marinade met procureur blokjes af in een zeef. Houd een beetje van de marinade achter. Rijg de procureur blokjes aan spiesen*. Laat de Thaise procureur spiesjes rustig op kamertemperatuur komen.
Maak de barbecue gereed voor het grillen op de directe methode met een temperatuur van 180 gr. C. Gril de Thaise procureur spiesjes aan beide kanten direct boven het vuur tot een kerntemperatuur van 74 gr. C.
Bestrijk de Thaise procureur spiesjes direct na het grillen met de opgevangen marinade.
Garneer de Thaise procureur spiesjes eventueel met wat verse koriander. En serveer het samen met sriracha saus.
Geniet ook eens van deze Thaise bavette sate.
Zie hier voor meer varkensvlees recepten of procureur recepten en sate recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Indien je gebruik maakt van houten satestokjes laat deze dan minimaal 30 minuten weken in water.