Mini kofta van Mele Best. Deze zijn gemaakt van rundergehakt met verse kruiden en diverse droge kruiden, gegrild op de barbecue. Geserveerd met zelf gemaakt pita broodjes samen met een overheerlijke tzatziki. Deze mini kofte zijn snel en gemakkelijk te maken.
Ingrediënten mini kofta
1000 gram Rundergehakt
20 gram Platte peterselie
20 gram Verse koriander
12 gram Komijnpoeder
8 gram Maldon zout
8 gram Paprikapoeder
3 gram Gemberpoeder
3 tenen Knoflook
2 gram Zwarte peper
1 gram Chilipoeder
1 Rode ui
Benodigdheden
Huishoudfolie
Kernthermometer
Schaal
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor mini kofta. Pel de rode ui en de tenen knoflook. Snipper de rode ui in fijne blokjes en hak de knoflooktenen fijn. Hak de platte peterselie en verse koriander fijn.
Pak een ruime schaal om hier in het rundergehakt samen met rode ui, knoflook, platte peterselie en verse koriander mengen. Meng tot alles verdeeld is.
Voeg het komijnpoeder, Maldon zout, paprikapoeder, gemberpoeder, zwarte peper en chilipoeder toe aan het rundergehakt. Meng de specerijen gelijkmatig door het gehakt voor de mini kofta. Dek het gehakt af met huishoudfolie en laat minimaal 3 uur in de koelkast rusten voor een betere binding. Maar laat het liever een nacht in de koelkast rusten.
Maak de barbecue gereed met een directe en indirecte zone met een temperatuur van 200 gr. C..
Haal het gehak voor de kofta na minimaal 3 uur uit de koelkast en verdeel in het 15 gelijkmatige porties. Vorm een soort langwerpige gehaktbal van iedere portie. Dek de kofta’s nog even af met huishoudfolie tot de barbecue op temperatuur is.
Als de barbecue op temperatuur is grill de kofta daarna direct boven het hete houtskool circa 3 a 4 minuten per kant. Mochten ze dan nog niet op de gewenste kerntemperatuur zijn laat ze boven de indirecte zone garen tot een kerntemperatuur van 52 tot 54 gr. C.
Haal de kofta’s van de barbecue en leg ze op een schaal.
Rooster de zelf gemaakte pita broodjes op de barbecue. Serveer de mini kofta samen met de geroosterde pita broodjes met daarbij zelf gemaakte tzatziki en fetacrème dip. Serveer er een heerlijke Griekse salade bij.
Kijk hier voor meer heerlijke Griekse recepten of rundvlees recepten van de barbecue. Kijk hier voor snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.