Brownie van Mele Best. Deze heerlijke chocoladebrownie is van oorsprong een snack uit de VS. Het is een soort gebak gemaakt met chocolade. Het kan ook prima als dessert geserveerd worden. Deze brownie wordt gebakken op de barbecue.
Ingrediënten Brownie
200 gram Pure chocolade 85%
150 gram Roomboter ongezouten
150 gram Suiker
100 gram Lichte basterd suiker
80 gram Bloem
8 gram Bakpoeder
4 gram Zout
4 gram Vanille extract
2 Eieren
1 Eidooier
Benodigdheden
Bakpapier
Bakvorm 26cm x 20cm
Keukenmachine
Pizzasteen
Vuurvaste schaal
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de brownie.
Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat de pizzasteen warm worden op de barbecue.
Breek de pure chocolade 85% in stukken en leg deze in een vuurvaste schaal. Snijd de roomboter in stukjes, en leg deze bij de pure chocolade in de vuurvaste schaal.
Zet de vuurvaste schaal met de stukjes pure chocolade en roomboter op de pizzasteen in de barbecue, terwijl de barbecue aan het opwarmen is. Laat dit staan tot de pure chocolade en roomboter zijn gesmolten en er een glad mengsel ontstaat. Haal het van de barbecue en laat het chocolademengsel wat afkoelen.
Voor het brownie beslag schenk het wat afgekoelde chocolademengsel in de kom van de keukenmachine. Voeg de suiker en lichte basterd suiker hieraan toe. Meng dit goed met elkaar met de keukenmachine met de ballonklopper totdat de suiker is opgenomen.
Voeg de eieren en de eierdooier toe samen met de vanille extract. Mix dit minimaal 2 minuten op lage snelheid door. Schep als laatste de bloem, bakpoeder en zout bij het brownie beslag en mix dit kort op lage snelheid tot alles is opgenomen.
Het beslag mag niet te luchtig zijn anders rijst het tijdens het bakken uit de bakvorm. Daarom mix het beslag op lage snelheid.
Neem de bakvorm 26cm x 20cm bekleed deze met bakpapier. Maak eventueel het bakpapier even nat, wring het daarna goed uit, hierdoor wordt het bakpapier minder stug. Hierdoor pas het makkelijker in de bakvorm.
Schenk het brownie beslag in de bakvorm en zet deze als de barbecue op temperatuur is op de pizzasteen. Bak deze nu gaan in circa 40 minuten.
Controleer na circa 40 minuten of de brownie gaar is. Wanneer de bovenkant van de brownie mooi droog is en de brownie voelt stevig aan is de deze klaar.
Haal de brownie uit de barbecue. Laat deze in de bakvorm wat afkoelen en haal het daarna uit de bakvorm. En laat het dan verder afkoelen op een rooster.
Snijd de brownie in gelijk matige stukken voor het serveren.
Zie hier voor meer gebak recepten, dessert recepten en vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.