Lamsrack met Provençaalse kruiden van Mele Best. Heerlijke gegrilde lamskoteletjes van de barbecue. Het lamsvlees wordt eerst ingesmeerd met knoflookolie en bestrooid met zelf gemaakte Provençaalse kruiden. Daarna word het vlees gegaard en gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Lamsrack met Provençaalse kruiden
2 Lamsracks
30 ml Olijfolie
5 gram Provençaalse kruiden
2 tenen Knoflook
Provençaalse kruiden
13 gram Rozemarijn
7 gram Bonenkruid
4 gram Tijm
3 gram Majoraan
2 gram Oregano
1 gram Lavendel
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Bakkwast
Kernthermometer
Knoflookpers
Schaal
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de lamsrack met Provençaalse kruiden.
Maak de barbecue gereed voor met een directe zone en indirecte zone met een temperatuur van 180 gr. C.
Meng voor de Provençaalse kruiden de onderstaande ingrediënten met elkaar in een vijzel.
Rozemarijn, bonenkruid, tijm, marjoraan, oregano en lavendel. De overgebleven Provençaalse kruiden kunnen prima bewaard worden in een afsluitbaar potje. Bewaar de kruiden op een koele donkere plaats.
Schenk de olijfolie in een schaal en pers daarbij de teentjes knoflook. Meng dit met behulp van een bakkwast door elkaar zodat er een heerlijke knoflookolie ontstaat.
Verwijder eventuele velletjes, overtollig vet en zenen van de lamsrack. Snijd de racks vervolgens in dikke koteletten.
Smeer de lamskoteletjes in met de knoflookolie met behulp van een bakkwast. Leg deze na het insmeren in de schaal. Bestrooi ze daarna en beide zijden met de Provençaalse kruiden.
Leg de lamskoteletjes boven de indirecte zone, Gaar de lamskoteletjes tot een kerntemperatuur van 40 gr. C.
Als de lamsrack met Provençaalse kruiden een kerntemperatuur heeft van 40 gr. C. Gril dan de lamsrack af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van 53 gr. C.
Als de lamsrack met Provençaalse kruiden een kerntemperatuur heeft van 53 gr. C. mag deze van de barbecue. Laat deze dan circa 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder na het rusten het aluminiumfolie en serveer het op een mooie schaal.
Kijk hier voor meer lamsvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.