Thaise varkenshaas sate van Mele Best. Thaise sate van varkenshaas, de sate wordt vooraf gemarineerd waardoor de varkenshaas lekker mals en sappig blijft. Deze heerlijk gemarineerde sate van varkenshaas word gegrild op de barbecue. Heerlijk met zelfgemaakte Thaise pindasaus.
Thaise varkenshaas sate
1000 gr Varkenshaas
Marinade
Marinade
200 ml Kokosmelk
35 gram Rode curry past
30 ml Lichte sojasaus
15 ml Rijstazijn
15 ml Thaise vissaus
6 gram Palmsuiker
5 gram Koriander gemalen
5 ml Sesamolie
Benodigdheden
Bakkwast
Garde
Kernthermometer
Schaal
Spiesen
Vacuümmachine of Zip-zak
Vacuümzakken
Zeef
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Thaise varkenshaas sate. Maak als eerste de marinade met de volgende ingrediënten, palmsuiker, koriander gemalen, lichte sojasaus en Thaise vissaus. Roer dit met een garde goed door tot alle kruiden zijn opgenomen. Roer vervolgens de rode currypasta en kokosmelk door de marinade.
Maak de varkenshaasjes indien nodig schoon door eventuele vliesjes weg te snijden. Snijd de varkenshaas in de lengte in gelijkmatige repen.
Leg de varkenshaas repen in een vacuumzak, schenk hierbij de marinade. Meng alles goed door elkaar zodat de marinade goed om de varkenshaas sate verdeeld zit. Trek dit vervolgens vacuüm. Laat het voor minimaal 3 uur maar liever 24 uur marineren in de koelkast.
Haal na 24 uur de varkenshaas in de marinade uit de koelkast. Giet de marinade met varkenshaas repen af in een zeef. Houd een beetje van de marinade achter. Rijg de varkenshaas repen aan spiesen*.
Maak de barbecue gereed voor met een directe zone en indirecte zone met een temperatuur van 180 gr. C.
Gaar de varkenshaas sate indirect op de barbecue. Grill ze daarna kort af boven de directe zone. Blijf bij de barbecue aanwezig zodat de Thaise varkenshaas sate niet verbrand. Houd voor de sate van de varkenshaas een kerntemperatuur aan van 64 tot 67 gr. C.
Bestrijk de sate direct na het grillen met de opgevangen marinade.
Garneer de Thaise varkenshaas sate eventueel met wat lente ui ringetjes. En serveer het samen met Thaise pindasaus.
Geniet ook eens van deze Thaise bavette sate, Thaise kipsate of Thaise procureur spiesjes.
Zie hier voor meer varkensvlees recepten of sate recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten en Thaise recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Indien je gebruik maakt van houten satestokjes laat deze dan minimaal 30 minuten weken in water.