Thaise bavette sate van Mele Best. Thaise sate van bavette, deze sate wordt vooraf gemarineerd met in een pittige Thaise marinade. Daarna wordt de sate heerlijk gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Thaise bavette sate
600 gram Bavette
Verse Koriander
Lente ui
Marinade
Marinade
200 ml Kokosmelk
30 gram Vissaus
20 gram Palmsuiker
20 gram Thai zoete chilisaus
15 gram Thai sriracha hot saus
5 gram Korianderpoeder
Benodigdheden
Bakkwast
Garde
Huishoudfolie
Kernthermometer
Satepennen
Schaal
Zeef
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Thaise bavette sate. Maak eerst de marinade voor de Thaise sate. Meng hiervoor de palmsuiker met de korianderpoeder in een ruime schaal. Voeg hierbij de Thai zoete chilisaus en Thai sriracha hot saus. Roer dit met een garde tot alles opgenomen is. Schenk de vissaus en kokosmelk en roer deze door de marinade.
Snijd de bavette in gelijkmatige blokjes van circa 3 bij 3 cm. Leg de bavette blokjes in de marinade. Verdeel de marinade goed met de bavette blokjes. Dek deze af met huishoudfolie en laat dit minimaal 4 uur tot maximaal 10 uur marineren in de koelkast.
Haal na minimaal 4 uur marineren de bavette blokjes in de marinade uit de koelkast. Giet de marinade af van de bavette en leg de blokjes in een zeef. Vang een beetje van de marinade op om de sate tijdens het grillen te bestrijken. Laat het goed uitlekken. Rijg de bavette blokjes aan de satepennen*. Laat de Thaise bavette sate rustig op kamertemperatuur komen.
Maak de barbecue gereed op de directe methode op een temperatuur van 210 gr. C.
Snijd ondertussen de lente ui en fijne ringetjes en hak de verse koriander grof.
Gril als de barbecue op temperatuur is de Thaise sate rondom op de barbecue tot ze mooi goudbruin van kleur zijn, met een kerntemperatuur van 54 gr. C. Bestrijk ze tijdens het grillen met behulp van een bakkwast een beetje met van de marinade.
Serveer de Thaise bavette sate, op een mooie schaal. Garneer de sate met lente ui ringetje en verse koriander. Serveer er warme Thaise pindasaus los in een bakje bij.
Geniet ook eens van deze Thaise procureur spiesjes of deze bavette spies met Javaanse ketjapsaus.
Zie hier voor meer rundvlees recepten of sate recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Indien je gebruik maakt van houten satestokjes laat deze dan minimaal 30 minuten weken in water.