Thaise pindasaus van Mele Best. Deze verse zelfgemaakte pindasaus (satesaus) maak je eenvoudig zelf. Gemaakt met heerlijke ingrediënten. Deze pindasaus past goed bij enkele van mijn sate recepten.
Ingrediënten Thaise pindasaus
400 ml Kokosmelk
200 gram Pindakaas
30 gram Thaise rode currypasta
20 ml Thaise vissaus
10 ml Koolzaadolie
10 gram Palmsuiker
1 Limoen
Benodigdheden
Garde
Pan
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Thaise pindasaus. Verwarm in een pan met een dikke bodem de koolzaadolie. Roer hierin de Thaise rode currypasta voor 1 minuut.
Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe. Roer de met een garde door tot de kokosmelk gaat koken. Zet het vuur laag en voeg al roerend lepel voor lepel de pindakaas toe. Blijf met de garde door roeren tot alle pindakaas is opgenomen.
Schep de palmsuiker bij de Thaise pindasaus en schenk de Thaise vissaus erbij. Roer wederom goed door tot de palmsuiker helemaal is opgelost.
Roer als laatste het sap van 1 limoen door de pindasaus. Breng de pindasaus op laag vuur roerend aan de kook. Laat de Thaise pindasaus daarna nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. De saus zal tijdens het afkoelen wat indikken. Door de saus te verwarmen zal deze weer wat dunner worden. Zo kun je de gewenste dikte bepalen.
Vergeet niet om zo nu en dan door de saus te roeren met een garde en voorkom aanbranden. Houd de saus warm op een klein laag vuurtje tot gebruik.
Serveer Thaise pindasaus in een apart bakje bij bijvoorbeeld Thaise varkenshaas sate, Thaise bavette sate, Thaise procureur spiesjes, Thaise kipsate of sate Lemak.
Klik hier voor meer sate recepten waarbij deze heerlijke satesaus geserveerd kan worden. Zie hier voor meer saus recepten.
Veel barbecue plezier.