Satesaus van Mele Best. Verse zelf gemaakte satesaus (pindasaus) maak je eenvoudig zelf. Gemaakt met heerlijke ingrediënten. Deze satesaus past goed bij al mijn sate recepten.
Ingrediënten Satesaus
200 ml Kokosmelk
150 gram Pindakaas
100 ml Water
30 ml Dikke ketjap Manis
15 gram Palmsuiker
10 gram Sambal Manis
10 ml Zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1 Rode peper
Benodigdheden
Pan
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de satesaus. Was de rode peper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Pel daarna de knoflook. Hak vervolgens de rode peper en knoflook fijn. Verwarm in een pan met een dikke bodem de zonnebloemolie. Fruit hierin de fijn gehakte knoflook en rode peper voor 3 minuten. Voeg na 3 minuten de palmsuiker toe. Laat de palmsuiker kort meebakken onder af en toe roeren tot de palmsuiker helemaal gesmolten is.
Blus het af met de kokosmelk, dikke ketjap Manis en water. Roer dit alles goed door elkaar zodat alles in elkaar is opgenomen. Voeg daarna de sambal Manis toe en roer dit door, blijf roeren tot de sambal is opgelost in de saus. Breng daarna de saus al roerend tegen de kook aan.
Voeg al roerend lepel voor lepel de pindakaas toe aan de saus. Voeg bij voorkeur pas nieuwe lepel pindakaas toe aan de saus als de vorige pindakaas opgenomen is door de saus. Blijf roeren tot de hele pindakaas is opgenomen door de saus. Breng de satesaus al roerend aan de kook. Laat de satesaus daarna nog 5 minuten op laag vuur pruttelen tot de gewenste dikte van de satesaus.
Vergeet niet zo nu en dan door de saus te roeren, en voorkom aanbranden. Houd de saus warm op een klein laag vuurtje tot gebruik.
Deze satesaus is lekker bij bijvoorbeeld sate Lemak, varkens en kip sate, longhaas brochette of sate van de haas.
Klik hier voor meer sate recepten waarbij deze heerlijke satesaus geserveerd kan worden. Zie hier voor meer saus recepten.
Veel barbecue plezier.