Kalfsribeye met kruidendressing van Mele Best. De kalfsribeye wordt gegrild op de barbecue en geserveerd met een heerlijke kruidendressing.
Ingrediënten Kalfsribeye met kruidendressing
600 gram Kalfsribeye
Rub
Kruidendressing
Rub
5 gram Bruine basterd suiker
5 gram Zeezout
2 gram Zwarte peper
1 gram Gerookte paprikapoeder
1 gram Knoflookpoeder
Kruidendressing
150 ml Olijfolie
20 ml Witte wijnazijn
15 gram Knoflookpuree
10 gram Bladpeterselie
4 gram Zeezout
2 gram Rozemarijn
2 gram Zwarte peper
1 Jalapeño peper
1 Limoen
1 Rode ui
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Kernthermometer
Keukenmachine
Keukenpapier
Sear grate rooster
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de kalfsribeye met kruidendressing. Dep de kalfsribeye droog met keukenpapier. Maak een rub van de bruine basterd suiker, zeezout, zwarte peper, gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder. Meng deze ingrediënten met elkaar in een vijzel, eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Wrijf de kalfsribeye in met de rub. Laat de rub minimaal een half uur intrekken zodat de kalfsribeye op kamertemperatuur kan komen.
Was de jalapeño peper, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten. Snijd de jalapeño peper in grove stukken. Snijd ook de rode ui in grove stukken. Voeg de bladpeterselie, knoflookpuree, zeezout, zwarte peper, rozemarijn samen met de stukken jalapeño peper en rode ui samen in de keukenmachine. Laat alles in de keukenmachine fijn draaien.
Giet de witte wijnazijn langzaam bij de kruiden laat de keukenmachine rustig draaien. Giet daarna de olijfolie er langzaam bij. Knijp als laatste het sap van een halve limoen bij de kruidendressing. Laat de keukenmachine nog even op een lage snelheid draaien. Schep de kruidendressing in een bakje en bewaar deze in de koelkast.
Bereid de barbecue voor met een directe zone temperatuur van 230 gr. C. laat het sear grate rooster gelijk heet worden. Grill de kalfsribeye 3 a 4 minuten per kant op het sear grate rooster. Indien de gewenste kerntemperatuur niet bereikt is leg de kalfsribeye op de indirecte zone tot een kerntemperatuur van 52 tot 54 gr. C.
Laat de kalfsribeye vervolgens onder aluminiumfolie circa 5 tot 10 minuten rusten.
Server de kalfsribeye samen met de kruidendressing.
Liefhebber van kalfsvlees probeer dan eens kalfsribeye of kalfs picanha
Zie hier voor rundvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.