Longhaas brochette van Mele Best. In Nederland is longhaas een vergeten stukje vlees. Deze brochette wordt gemaakt van Oosters getinte gemarineerde longhaas en wordt gegrild op de barbecue. Deze sate daging is een verrassende sate van rundvlees.
Ingrediënten Longhaas brochette
700 gram Longhaas
Marinade
Marinade
230 ml Rijstwijn
110 gram Miso
110 ml Sojasaus
1 Limoen
½ Rode peper
Ingrediënten Longhaas brochette
Garde
Kernthermometer
Spiesen / satepennen
Zip-zak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de longhaas brochette. Was de rode peper en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de rode peper in dunne reepjes. Was de limoen rasp daarna de limoen, probeer zo min mogelijk wit van de limoen mee te raspen. Dit kan namelijk een bittere smaak geven. Pers daarna het sap uit de limoen.
Maak een marinade van de rode peper, limoenrasp, limoensap, miso, sojasaus en rijstwijn. Meng alle ingrediënten met elkaar in een bak en roer dit goed door met een garde.
Dep de longhaas droog en verwijder zoveel mogelijk vliesjes. Haal met een scherp mes de zeen of middenvlies uit de longhaas. Snijd de longhaas in in gelijkmatige blokjes. Leg de longhaas blokjes in een zip-zak. Giet hierbij de marinade, verdeel de marinade goed. Laat de longhaas minimaal 2 uur marineren in een zip-zak in de koelkast.
Haal naar het marineren de longhaas uit de marinade. Laat de longhaas vervolgens goed uitlekken en rijg ze aan satepennen*. Laat de longhaas brochette rustig op kamertemperatuur komen.
Maak de barbecue gereed voor direct barbecueën. leg de longhaas een paar minuten op de barbecue boven de indirecte zone. Grill ze daarna om en om af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van 52 – 55 gr. C.
Serveer de longhaas brochette met atjar en kroepoek met daarbij satesaus.
Zie hier voor meer rundvlees recepten of sate recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Indien je gebruik maakt van houten satestokjes laat deze dan minimaal 30 minuten weken in water.