Mac cheese lasagne met gerookte kipfilet van Mele Best. Deze lasagne met macaroni met kaas (Mac and cheese) is bereid op de barbecue in een rechthoekige Dutch oven.
Ingrediënten Mac cheese lasagne met gerookte kipfilet
400 gram Geraspte kaas
250 gram Meergranen macaroni
250 ml Kookroom
200 gram Gerookte kipfilet
200 gram Crème fraîche
16 Kerstomaatjes
12 Lasagnebladen
4 Eieren
3 Uien
1 Rode paprika
1 Courgette
Benodigdheden
Dutch oven rechthoek 5,5 liter
Garde
Koekenpan
Kookpan
Margarine
Rasp
Schaaltje
Vergiet
Zip-zak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de mac cheese lasagne met gerookte kipfilet. Maak de barbecue gereed voor direct barbecueën met een temperatuur van 220 gr. C.
Was de en droog de rode paprika. Gril de rode paprika boven de directe zone. Draai de rode paprika regelmatig tot deze rondom zwart geblakerd is. Als de rode paprika zwart is neem ze van de barbecue en bewaar deze gelijk in een afgesloten zip-zak. Laat de gegrilde rode paprika 15 minuten rusten. Door ze in een afgesloten zip-zak te bewaren gaat de paprika stomen daardoor laat het vel los dat hierna makkelijk te verwijderen is.
Breng ondertussen 2,5 liter water in een ruime kookpan aan de kook. Als het water kookt laat de meergranen macaroni in het water glijden. Breng het onder af en roeren op nieuw aan de kook. Kook de meergranen macaroni in 8 minuten gaar. Giet de meergranen macaroni daarna af in een vergiet en laat het wat afkoelen.
Rasp de eventueel de kaas. Breek de eieren in een schaaltje giet hierbij de kookroom voeg daarbij de 200 gram van geraspte kaas en klop dit met een garde door. Voeg als laatste de crème fraîche toe en klop deze door het kaasmengsel. Bewaar het kaasmengsel.
Pel de uien en snijd deze fijn. Snijd 10 kerstomaatjes in kleine blokjes. Snijd de courgette in lage repen. Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.
Gril de courgette repen op de barbecue om en om tot deze een mooi grillstreepje hebben. Haal de gegrilde courgette repen van de barbecue en laat deze iets afkoelen.
Verlaag de temperatuur van de barbecue naar 200 gr. C. en maak een indirecte zone.
Zet de koekenpan op het vuur met daarin wat margarine en fruit daarin de fijn gesneden uien.
Verwijder na 15 minuten het zwarte vel van de gegrilde paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de grilde paprika in kleine stukjes. Snijd ook de gegrilde courgette repen in blokjes.
Meng in een ruime schaal de gekookte meergranen macaroni samen met de gerookte kipfiletblokjes, gefruite ui, kerstomaatblokjes, gegrilde courgetteblokjes en de gegrilde paprika stukjes. Meng alles goed met elkaar zodat alles goed verdeeld is.
Giet 1/4 van het kaasmengsel over de bodem van de Dutch oven. Bedek deze laag met lasagnebladen. Verdeel hierover de helft van het macaroni mengsel. Strooi hierover wat geraspte kaas en giet 1/4 van het kaasmengsel erover. Bedek deze laag van de mac cheese lasagne met gerookte kipfilet met lasagnebladen. Herhaal deze stappen nog eenmaal.
Giet over de laatste laag lasagnebladen het kaasmengsel. Verdeel hierover rijkelijk de geraspte kaas. Leg hierop 6 gehalveerde kerstomaatjes. Sluit de Dutch oven af met de deksel.
Plaats de Dutch oven met de mac cheese lasagne met gerookte kipfilet in de barbecue. Laat de lasagne met 30 minuten bakken. Haal na 30 minuten de deksel van de Dutch oven en bak de mac cheese lasagne met gerookte kipfilet nog 15 minuten zonder deksel.
Als de lasagne mooi goudbruin is haal de Dutch oven van de barbecue. Laat de mac cheese lasagne met gerookte kipfilet nog 5 tot 10 minuten afkoelen voor het aansnijden.
Geniet ook eens van deze groentelasagne of moussaka.
Zie hier voor meer gevogelte recepten gevogelte van de barbecue of Dutch oven recepten.
Veel barbecue plezier.