Chimichurri van Mele Best. Deze smaakmaker is een saus en marinade en pas perfect bij gegrild vlees. Het is gemaakt van verse ingrediënten smaakt prima bij tomahawk, picanha, ribeye etc. Eigenlijk mag het niet ontbreken op tafel tijdens een barbecue.
Ingrediënten Chimichurri
150 ml Olijfolie
80 ml Rode wijnazijn
15 gram Bladpeterselie
15 gram Koriander
15 gram Zeezout
10 gram Krulpeterselie
4 tenen Knoflook
2 gram Jalapeño granulaat
2 gram Korianderpoeder
2 Verse laurier blaadjes
1 Rode ui
1 Rode peper
Benodigdheden
Schaal
Pot
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de chimichurri. Chimichurri kan als marinade en saus gebruikt worden bij gegrild vlees. Gebruik zoveel mogelijk verse producten dit komt de smaak alleen maar ten goede. Probeer voor het snijdwerk de blender te vermijden om te voorkomen dat het een puree wordt in plaats van chimichurri.
Was de rode peper en snijd deze in zijn geheel, dus met zaadjes, zo fijn mogelijk. Pel de knoflook en rode ui hak deze vervolgens zo fijn mogelijk. Snijd de steeltjes uit de laurier blaadjes, deze zijn hard en niet lekker. Hak de laurier blaadjes fijn. Was en hak verse bladpeterselie, koriander en krulpeterselie fijn.
Meng* alle fijne gehakte en gesneden ingrediënten voor de chimichurri samen in een flinke schaal. Voeg hierbij het zeezout, jalapeño granulaat** en korianderpoeder meng dit nogmaals goed door. Giet de rode wijnazijn en olijfolie erbij en meng het krachtig tot er een kruidige, pittige en kleurrijke saus ontstaat.
Giet de chimichurri in een schone afsluitbare (weck) pot. Bewaar deze gelijk in de koelkast. Giet een extra laagje olijfolie over de saus zodat deze goed afgedekt wordt. Goed afgesloten in de koelkast is het ongeveer een week houdbaar. Als het dat al haalt…..
Lekker bij onder andere een tomahawk steak, kalfs picanha, maminha etc.
Kijk hier voor meer saus recepten en smaakmakers voor bij de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Ook kun je ervoor kiezen de ingrediënten met een vijzel te malen.
** Kan ook een verse jalapeño peper voor gebruikt worden.