Taco el pastor fiesta van Mele Best. Deze taco el pastor fiesta van gegrild varkensvlees is een van de bekendste Mexicaanse Street food gerechten. Deze variant met ananas, paprika en ui is bereid op de barbecue aan de rotisserie.
Ingrediënten Taco el pastor fiesta
2000 gram Procureur
160 ml Brasil marinade
3 Rode paprika’s
3 Zoete uien
1 Ananas
Rub
Rub
40 gram Bruine basterd suiker
25 gram Gerookte paprikapoeder
15 gram Knoflookpoeder
15 gram Gerookt zeezout
5 gram Chipotle peper
4 gram Uiengranulaat
2 gram Cayennepeper
2 gram Komijnpoeder
2 gram Korianderpoeder
Benodigdheden
Bak
Bakkwast
Huishoudfolie
Kernthermometer
Rotisserie
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de taco el pastor fiesta. Maak de procureur schoon door overtollig vet en eventuele vliesjes weg te snijden. Snijd de procureur in lapjes van circa 1 cm dik.
Smeer de bodem van een bak in met een beetje van de Brasil marinade. Leg hierop een laag procureur lapjes. Verdeel hierover ook weer een beetje Brasil marinade en smeer dit uit met een bakkwast. Herhaal deze stappen tot alle procureur lapjes met marinade bedekt zijn. Dek de bak af met huishoudfolie en laat het minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
Maak een rub door het bruine basterd suiker, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, gerookt zeezout, chipotle peper, uiengranulaat, cayennepeper, komijnpoeder en korianderpoeder met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Haal na minimaal 4 uur de procureur uit de Brasil marinade. Spoel de bak om en droog deze goed af. Rub de gemarineerde procureur lapjes in de bak. Laat de rub circa een uur intrekken en laat de procureur lapjes op kamer temperatuur komen.
Maak de barbecue gereed op 180 gr. C met de indirecte methode.
Was de rode paprika’s en droog de paprika’s, snijd ze daarna in plakken zodat ze later aan de spies van de rotisserie geprikt kunnen worden. Pel de zoete uien en snijd deze in dikke plakken. Schil de ananas en snijd deze in plakken van circa 1 cm dik.
Rijg als eerste een rode paprika schijf aan de spies van de rotisserie gevold door een schijf ananas en zoete ui. Rijg hierna om en om de gemarineerde procureur lapjes en groente op de spies. Druk alles stevig aan zodat de taco el pastor fiesta mooi mee rond draait aan de rotisserie en alles gelijkmatig gaar wordt.
Hang als de barbecue op temperatuur is de rotisserie in de barbecue. Gril de taco el pastor fiesta 60 minuten in een afgesloten barbecue zodat het mooi kan garen. Het kan zijn dat je de rotisserie klemmen tijdens het garen iets moet aan drukken omdat de groente wat kunnen krimpen tijdens het garen.
Verhoog na 60 minuten de barbecue naar 200 gr. C. en gril de taco el pastor fiesta tot deze mooi bruin en knapperig wordt en een mooie gril smaak krijgt tot een kerntemperatuur van 75 gr. C. .
Haal de taco el pastor fiesta uit de barbecue en snijd deze in mooie reepjes. Eventueel kan het vlees ook in de barbecue blijven hangen en telkens met een mes langs het vlees afsnijden.
Serveer de taco el pastor fiesta op warme tortilla’s met knapperige sla eventueel met wat geraspte kaas en wat zure room.
Zie hier voor een andere variant, tacos al pastor.
Zie hier voor meer rotisserie recepten of Tex Mex recepten van de barbecue. Kijk hier voor varkensvlees recepten of procureur recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.