Heerlijke groentelasagne van de barbecue. Deze groentelasagne zonder vlees bevat heel veel groenten zoals gegrilde spinazie, paprika en courgette. Vegetarische lasagne welke bereid is op de barbecue in een Dutch oven.
Ingrediënten Groentelasagne
800 gram Spinazie
360 gram Geitenkaas
250 ml Kookroom
200 gram Crème fraîche
170 gram Grana Padono
12 Lasagnebladen
10 Kerstomaatjes
4 Eieren
4 Rode paprika’s
1 Courgette
Benodigdheden
Dutch oven rechthoek 5,5 liter
Garde
Olie
Rasp
Schaaltje
Vergiet
Zip-zak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de groentelasagne. Maak de barbecue gereed voor direct barbecueën met een temperatuur van 220 gr. C.
Was de spinazie en laat deze goed uitlekken in een vergiet. Was de rode paprika’s en droog de paprika’s.
Gril de rode paprika’s boven de directe zone. Draai de rode paprika’s regelmatig tot ze rondom zwart geblakerd zijn. Als de rode paprika’s zwart zijn neem ze van de barbecue en bewaar ze gelijk in een afgesloten zip-zak. Laat de gegrilde rode paprika’s 15 minuten rusten. Door ze in een afgesloten zip-zak te bewaren gaan de paprika’s stomen daardoor laten ze hun vel los dat hierna makkelijk te verwijderen is.
Zet de Dutch oven op de barbecue en laat deze heet worden. Giet hierin een beetje olie als de Dutch oven heet is. Bak nu de spinazie in de Dutch oven tot deze gaat slinken. Voeg beetje bij beetje spinazie toe tot alle spinazie door het bakken geslonken is.
Haal de spinazie uit de Dutch oven en leg deze in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en laat deze afkoelen.
Leg de deksel van de Dutch oven omgekeerd op de barbecue zodat hierop later de courgette plakken gegrild kunnen worden. Snijd ondertussen de courgette in plakken. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de geitenkaas in plakken.
Rasp de Grana Padono. Breek de eieren in een schaal giet hierbij de kookroom voeg daarbij de helft van geraspte Grana Padono en klop dit met een garde door. Voeg als laatste de crème fraîche toe en klop deze door het roommengsel. Bewaar het roommengsel
Gril de courgette plakken om en om op het gril gedeelte van de deksel van de Dutch oven. Haal de gegrilde courgette plakken van de barbecue en bewaar deze. Haal de deksel van de Dutch oven van de barbecue en laat deze afkoelen. Verwijder na 15 minuten het zwarte vel van de gegrilde paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de grilde paprika’s in stukken.
Verlaag de temperatuur van de barbecue naar 200 gr. C. en maak een indirecte zone.
Giet 1/3 van het roommengsel over de bodem van de Dutch oven. Verdeel hierover de helft van grilde rode paprika’s en de helft van de courgette plakken. Leg hierover de helft van de spinazie. Verdeel hierover de plakken geitenkaas. Bedek deze laag van de groentelasagne met lasagnebladen. Herhaal deze stappen nog eenmaal.
Giet over de laatste laag lasagnebladen het roommengsel. Verdeel hierover rijkelijk de geraspte Grana Padono. Leg hierop de gehalveerde kerstomaatjes. Sluit de Dutch oven af met de deksel.
Zet de Dutch oven met de groentelasagne in de barbecue. Laat de groentelasagne 30 minuten bakken. Haal na 30 minuten de deksel van de Dutch oven en bak de groentelasagne nog 15 minuten zonder deksel.
Als de lasagne mooi goudbruin is haal de Dutch oven van de barbecue. Laat de groentelasagne nog 5 tot 10 minuten afkoelen voor het aansnijden.
Geniet ook eens van deze mac cheese lasagne met gerookte kipfilet of moussaka.
Zie hier voor meer groenten recepten en of vegetarische recepten van de barbecue. Voor overige of Dutch oven recepten kijk hier.
Veel barbecue plezier.