Kippenpoten met teriyakisaus van Mele Best. Dit heerlijke gevogelte recept met kippenpoten welke worden gemarineerd een heerlijke teriyakisaus, waarna bereid op de barbecue.
Ingrediënten Kippenpoten met teriyakisaus
1000 gram Kippenpoten
100 ml Sojasaus
30 ml Teriyakisaus
20 gram Honing
10 gram Knoflookpuree
4 gram Bakpoeder
4 gram Sesamzaadjes
3 gram Komijnzaad gemalen
1 Lente ui
Benodigdheden
Kernthermometer
Pannetje
Rookpellets / hout
Schaal
Schaaltje
Smoke tube
Zip-zak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de kippenpoten met teriyakisaus. Maak een marinade van sojasaus, teriyakisaus, honing, knoflookpuree, komijnzaad gemalen en bakpoeder. Meng deze ingrediënten samen in een bakje en roer dit tot een gladde massa.
Leg de kippenpoten in een zip-zak en giet de marinade erbij. Sluit de zip-zak met de kippenpoten met teriyakisaus en laat deze minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
Haal na vier uur de kippenpoten met teriyakisaus uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de barbecue gereed met een directe en indirecte zone op 150 gr. C. Steek ondertussen de smoke generator met pellets aan zodat deze gaan smeulen.
Haal de kippenpoten uit de marinade. Bewaar de marinade. Leg de kippenpoten op de barbecue boven de indirecte zone als de barbecue op temperatuur is. Laat ze garen tot een kerntemperatuur van 70 gr. C. Leg de smoke generator in de barbecue om de kippenpoten tijdens het garen te roken.
Rooster in de tussentijd de sesamzaadjes in een pannetje. Laat ze daarna afkoelen. Snijd de lente ui in dunne ringetjes, bewaar deze tot de kippenpoten met teriyakisaus van de barbecue komen.
Verwarm in een pannetje de marinade en breng deze al roerend aan de kook. Mocht de teriyakisaus te dik worden kan deze met wat water aangelengd worden. Laat dit op laag vuur 5 minuten zachtjes doorkoken. Bewaar de warme teriyakisaus.
Als de kippenpoten een kerntemperatuur hebben bereikt van 70 gr. C. gril deze af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van minimaal 75 gr. C. Het af grillen kan snel gaan, blijf daarom bij de barbecue. Zorg ervoor dat je kippenpoten niet zwart worden.
Haal de kippenpoten van de barbecue en leg deze in een schaal, giet hierover de warme teriyakisaus. Strooi hierover de geroosterde sesamzaadjes en lente ui ringetjes. Serveer nu de kippenpoten met teriyakisaus.
Probeer deze Vietnamese gegrilde drumsticks of kip Licor 43 ook eens.
Zie hier voor meer gevogelte recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.