Kip Licor 43 van Mele Best. Kip gemarineerd in licor 43. De kippenpoten (drumsticks of kippenvleugels) worden gemarineerd met de bekende Spaanse licor 43. De kip wordt gegaard en gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Kip Licor 43
20 Kippenpoten
Licor 43 marinade
Licor 43 marinade
100 ml Licor 43
4 eetlepels Honing
4 eetlepels Sinaasappelmarmelade
4 tenen Knoflook
1 theelepel Verse tijm
1 Schil van een sinaasappel
1 Sap van een sinaasappel
1 stuk Verse gember van 5 cm
Peper en zout
Benodigdheden
Bakkwast
Citruspers
Kernthermometer
Keukenmachine
Kom
Rasp
Vacuümmachine
Vacuümzakken of Zip-zak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Kip Licor 43. Was de sinaasappel en rasp de schil hiervan af. Zorg dat je zo min mogelijk wit van de sinaasappel mee raspt dit kan namelijk een bittere smaak geven. Pers daarna het sap uit de sinaasappel. Snijd eventueel met behulp van een keukenmachine de knoflook en gember fijn.
Maak nu een marinade van de honing, Licor 43, sinaasappelmarmelade en sinaasappelsap. Roer dit tot een gladde massa. Voeg dit vervolgens bij de fijngesneden knoflook en gember. Meng nu de tijm en sinaasappelrasp aan de marinade en breng deze op smaak met peper en zout.
Giet de marinade in een zip-zak / vacuümzak en leg hier de kippenpoten in. Sluit of vacuümmeer de zak en laat de kippenpoten minimaal 4 uur marineren. Voor een lekkerder resultaat laat het een nacht in de koelkast marineren.
Laat de kippenpoten op kamertemperatuur komen en haal ze uit de marinade. Bewaar de marinade om de kip tijdens het garen in te smeren. Maak ondertussen de barbecue gereed met een directe en indirecte zone op 150 gr. C. Als de barbecue op temperatuur is leg de kippenkippenpoten aan de indirecte zone. Laat ze garen tot een kerntemperatuur van 70 gr C. Smeer ze regelmatig in met de marinade.
Als de kip Licor 43 een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 gr C. gril je deze daarna af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van 75 gr. C. Het afgrillen gaat snel blijf daarom bij de barbecue. Zorg ervoor dat je kip Licor 43 niet zwart wordt.
Zie hier voor meer gevogelte recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.