Vietnamese gegrilde drumsticks van Mele Best. Dit heerlijke gevogelte recept met gemarineerde kip waarna de drumsticks gegrild worden op de barbecue.
Ingrediënten Vietnamese gegrilde drumsticks
500 gram Drumsticks
10 ml Koolzaadolie
5 gram Verse koriander
5 gram Verse munt
1 Sjalot
Marinade
Marinade
50 gram Palmsuiker
30 ml Lichte sojasaus
30 ml Thaise vissaus
15 gram Verse gember
3 gram Citroengras
2 tenen Knoflook
1 Limoen
Benodigdheden
Bakkwast
Dunschiller
Kernthermometer
Keukenmachine
Koekenpan
Schaaltje
Vacuümmachine of Zip-zak
Vacuümzakken
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Vietnamese gegrilde drumsticks. Schil de verse gember met een dunschiller. Pel de knoflooktenen. Kneus het citroengras. Voeg deze ingrediënten samen in een keukenmachine en hak het zo fijn mogelijk. Voeg palmsuiker, lichte sojasaus en vissaus toe. Meng het tot de palmsuiker door de marinade is opgenomen.
Knijp als laatste het sap van 1 limoen bij de marinade en meng dit goed door. Houdt 20 ml van de marinade apart in een klein schaaltje, hiermee bestrijk je de drumsticks tijdens het grillen.
Leg de drumsticks in een vacuumzak en giet hier de rest van de marinade bij. Trek dit vervolgens vacuüm en laat dit minimaal 4 uur in de koelkast marineren.
Haal na minimaal 4 uur de Vietnamese gegrilde drumsticks uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Maak ondertussen de barbecue gereed met een directe en indirecte zone op 150 gr. C.
Haal de drumsticks uit de marinade. Als de barbecue op temperatuur is leg de drumsticks aan de indirecte zone. Laat ze garen tot een kerntemperatuur van 70 gr C. Bestrijk de kip af en toe met behulp van een bakkwast met de achtergehouden marinade.
Snijd in de tussentijd de sjalot in dunne ringetjes. Verhit de koolzaadolie in een koekenpan en bak de sjalotjes op laagvuur goudbruin. Houdt dit warm op een laat pitje tot de kip klaar is. Hak de verse koriander en munt fijn.
Als de Vietnamese gegrilde drumsticks een kerntemperatuur bereikt hebben van 70 gr. C. gril deze af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van minimaal 75 gr. C. Het afgrillen kan snel gaan, blijf daarom bij de barbecue. Zorg ervoor dat je kippenpoten niet zwart worden.
Haal de Vietnamese gegrilde drumsticks van de barbecue en leg deze op een mooie plank. Garneer het met de goudbruine sjalot ringetjes, verse koriander en munt.
Zie hier voor meer gevogelte recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.