Mosselen met Pernod. Verse Zeeuwse mosselen met Pernod bereid in een Dutch oven op barbecue.
Ingrediënten Mosselen met Pernod
2000 gram Mosselen
60 ml Kookroom
50 ml Pernod
30 ml Zonnebloemolie
5 gram Gerookt zeezout
2 stelen Bleekselderij
2 tenen Knoflook
1 Prei
1 Ui
1 Venkel
1 Winterwortel
Benodigdheden
Dunschiller
Dutch oven 6,5 liter
Schuimspaan
Vergiet
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de mosselen met Pernod. Maak de barbecue gereed met een indirecte zone met een temperatuur van 220 gr. C. Plaats de Dutch oven zonder deksel op de barbecue zodat deze gelijk heet kan worden.
Was de bleekselderij en prei onder koud stromend water. Schrap met een dunschiller de bolle kant van de bleekselderij, zodat er geen draden meer aan de stengels zitten. Snijd de prei in de lengte door en was het de prei onder koud stromend water. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes en de prei in dunne ringetjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes, snipper de ui. Rasp de winterwortel schoon en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de venkel in kleine dunne reepjes.
Spoel de mosselen schoon onder koud stromend water. Verwijder de eventuele aanwezige mosselbaarden. Controleer ze op versheid. Gooi beschadigde, gebarsten of gebroken mosselen altijd weg. Gooi ook de mosselen die zich niet sluiten nadat er lichtjes mee getikt is weg.
Als de barbecue met de Dutch oven op temperatuur zijn, giet voorzichtig de zonnebloemolie in de Dutch oven. Als de zonnebloemolie gaat walmen voeg de vers gesneden mosselgroenten en gerookt zeezout toe. Roerbak de mosselgroenten 3 minuten.
Voeg de mosselen toe aan de mosselgroenten en sluit de barbecue. Laat de barbecue circa 3 minuten gesloten. Schep daarna met een schuimspaan de mosselen om en sluit weer de barbecue voor 3 minuten. De mosselen zullen door de stoom in de barbecue mooi open gaan staan. Pas op met het openen van de barbecue de hete stoom ontsnapt heb het openen van de barbecue.
Giet de Pernod samen met de kookroom bij de mosselen. Schep de mosselen met Pernod om en sluit de barbecue voor 3 minuten. Als hierna alle mosselen met Pernod openstaan mag de Dutch oven van de barbecue.
Garneer de mosselen met Pernod met verse fijn gehakte bladpeterselie. Serveer de mosselen met Pernod met vers gebakken brood met eventueel een glaasje Pernod. Vergeet vooral niet het brood in de Pernod saus te dopen.
Probeer ook eens mosselen uit de wok, Wild Mill mosselpot en/of mosselen op Griekse wijze.
Zie hier voor meer mossel recepten en Dutch oven recepten van de barbecue. Kijk hier voor meer heerlijke vis recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.