Kalfs-picanha (staartstuk) van Mele Best met heerlijke kruidenolie. Kalfspicanha is een heerlijk stukje mager vlees en niet te vet is. Kalfspicanha heeft niet zo’n dikke vetkap als de runder picanha. Deze kalfs-picanha wordt heerlijk aan een spies bereid op de barbecue.
Ingrediënten Kalfs picanha
1 Kalfs-picanha
1 Kruidenolie
1 Zeezout
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Kernthermometer
Keukenpapier
Spies
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor het kalfs-picanha. Haal de picanha een half uur voor bereiden uit de koelkast en laat deze rustig op kamertemperatuur komen. Kalfspicanha is een heerlijk stukje mager vlees en niet te vet is. Deze picanha heeft niet zo’n dikke vetkap als de runder picanha.
Bereid de barbecue voor met een directe en indirecte zone. Een hete directe zone met 300 gr. C om de vlees dicht te schroeien en een indirecte zone met 140 gr. C om het vlees door te garen.
Dep de kalfs picanha eventueel droog met een stuk keukenpapier. Snijd deze daarna in breedte door zodat er stroken ontstaan van 4 à 5 cm dik. Rijg deze stroken vlees aan een flinke brede spies. Vouw hiervoor de picanha dubbel zodat de vetzijde bol komt te staan naar buiten toe. Bestrijk het nu met de kruidenolie en strooi er zeezout overheen.
Controleer of de barbecue op temperatuur is. Zet de kalfs-picanha aan boven de hete directe zone tot het een mooie korst heeft. Haal het nu van de hete zone af en laat het rustig verder garen boven de indirecte zone tot een kerntemperatuur van circa 54 gr C.
Laat de kalfs picanha nu 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Serveer de kalfs-picanha aan de spies samen met verse zelf gemaakte chimichurri.
Liefhebber van kalfsvlees probeer dan eens kalfsribeye of deze kalfsribeye
Zie hier voor rundvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.