Kruidenolie van Mele Best. Zelf gemaakte kruidenolie dat is echt super makkelijk! Deze wordt gemaakt met verse kruiden (o.a. knoflook, tijm, rozemarijn, salie, peterselie en laurier). Een smaakmaker voor bij de barbecue.
Ingrediënten Kruidenolie
500 ml Olijfolie
5 tenen Knoflook
5 takjes Platte peterselie
5 takjes Tijm
2 takjes Rozemarijn
1 blaadje Laurier
1 Rode peper
1 Rode ui
1 Sjalot
1 takje Salie
Benodigdheden
Afsluitbare (Weck) pot
Beker
Staafmixer
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de kruidenolie. Pel en snijd de rode ui, sjalot, knoflook in stukken. Snijd de rode peper in stukken. Voor een iets mildere versie, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd in stukken. Scheur de laurier fijn en haal de blaadjes van de salie en scheur deze ook in stukken. Rits de blaadjes van de rozemarijn en tijm van de takjes. Scheur de platte peterselie van de steeltjes.
Schenk de olijfolie in een weckpot* en voeg hierbij de stukken gesneden rode ui, sjalot, knoflook en rode peper en pureer alles fijn met een staafmixer. Als alles mooi fijn is, mogen de blaadjes rozemarijn, tijm, platte peterselie, laurier en salie toegevoegd worden. Pureer nogmaals op hoge snelheid deze kruiden fijn. Hierna is de kruidenolie klaar voor gebruik. Je hebt nu voldoende kruidenolie om een tijdje vooruit te kunnen**
Deze kruidenolie smaakt heerlijk bij onder andere deze kalfspicanha.
Kijk hier voor meer saus recepten en smaakmakers voor bij de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Hiervoor kun je de pot het beste steriliseren. Steriliseer de pot door deze eerst 10 minuten in een ruime pan met koken water leggen. Laat de pot daarna goed afkoelen.
** Het is raadzaam de olie gelijk te gebruiken. En tussen het bereiden en gebruiken in de koelkast te bewaren. Net als met verse pesto, niet langer dan 3 dagen bewaren. Hier wordt namelijk gebruik gemaakt van verse onverhitte knoflook. Deze kruidenolie kan ook in porties worden ingevroren. Ook kan de knoflook of eerst 20 minuten kunnen verhitten op minimaal 80 gr. C. of de knoflook een paar uur in azijn leggen.