Beef chicken fajita van Mele Best. Deze TexMex style fajita’s gemaakt van bavette en kippendijen. Heerlijk gemarineerd lekkere kruiden en bereid op de barbecue. Het wordt geserveerd met sla, komkommer, tomaat en tortilla.
Ingrediënten Beef chicken fajita
400 gram Bavette
400 gram Kippendijen
1 Gele paprika
1 Groene paprika
1 Rode paprika
1 grote Ui
40 ml Limoensap
40 ml Sojasaus
10 gram Chilipoeder
3 gram Korianderpoeder
2 gram Komijnpoeder
2 gram Knoflookpoeder
2 gram Uienpoeder
2 gram Zeezout
2 gram Zwarte peper
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Bakplaat / Pan
Bord
Glazen
Huishoudfolie
Kernthermometer
Keukenmachine
Kom
Vijzel
2 Zip-zakken
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de beef chicken fajita’s. Maak een rub van de chilipoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zeezout en zwarte peper. Je kunt het in een bakje door elkaar roeren of in een vijzel doen.
Leg de bavette en kippendijen ieder in een aparte schaal bestrooi ze beide rondom met de rub. Wrijf de rub stevig in het vlees en de kip. Laat dit 15 minuten intrekken op een koele plek. Meng alvast de limoensap met de sojasaus. Verdeel het in 3 delen, 2x 30 ml voor het vlees en de kip en 20 ml voor de groenten.
In de tussen tijd snijd de gele- groene- rode paprika’s in gelijke repen en de ui in halve cirkels. Doe deze gesneden groenten in een zip-zak en giet hier 20 ml van de marinade bij.
Giet na 15 minuten 30 ml van de marinade over de bavette en 30 ml over de kippendijen. Dek beide schalen af en laat het vlees, kip en groenten minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Bereid de barbecue voor met een directe en indirecte zone en laat hem goed heet worden. (225 – 250 gr. C.) Als de barbecue op temperatuur is, mogen de bavette en kippendijen op de barbecue. Gaar de bavette en kippendijen indirect tot ze een kerntemperatuur bereikt hebben van 48 – 50 gr. C. voor de bavette en 70 gr. C. voor de kippendijen. Grill daarna de bavette direct boven de hete kolen tot ze mooi bruin zijn en een kerntemperatuur bereikt hebben van 55 gr. C. en de kippendijen een kerntemperatuur bereikt hebben van 76 gr. C. Leg de bavette en de kip op een bord onder een stuk aluminiumfolie om te rusten.
Roerbak de groenten in een hete pan of bakplaat tot sommige groente wat lekker donker worden. Snijd de bavette na het rusten haaks op de draad in dunne repen, snijd ook de kippendijen in dunne repen. Giet het vleesvocht over de groenten en roer alles nog eens goed door. Leg de bavette repen en kippendij repen op de groente en serveer de beef chicken fajita’s met warme tortilla’s, zure room en guacamole.
Zin in andere fajita recepten: fajita, fajitarol of gamba beef fajita.
Zie hier voor meer Tex Mex recepten of rundvlees recepten van de barbecue. Voor gevogelte recepten kijk hier.
Veel barbecue plezier.