Chili knoflook garnalen van Mele Best. Grote garnalen gemarineerd met chili en knoflook en bereid in een barbecue wok op de barbecue.
Ingrediënten Chili knoflook garnalen
1000 gram Garnalen
Chili knoflook marinade
Chili knoflook marinade
100 ml Olijfolie met knoflook en chilipeper
20 gram Knoflookolie
4 tenen Knoflook
3 Sjalotjes
2 Rode Pepers
1 Limoen
Benodigdheden
Bak
Olie
Rasp
Wok
Bereiding
Zet alle ingrediënten voor de chili knoflook garnalen klaar. Hak de knoflook tenen fijn, snipper de sjalotjes fijn en snijd de rode pepers in dunne ringetjes. Verwijder voor een minder pittige versie de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes.
Pak een ruime bak waarin de garnalen gemarineerd kunnen worden. Giet hierin de olijfolie met knoflook en chilipeper. Voeg hierbij de knoflookolie en meng dit met elkaar.
Voeg de knoflook, sjalotjes en rode peper toe, roer dit door de olie. Rasp de limoen boven de bak voor de marinade. Knijp daarna het sap van de limoen uit bij de marinade. Roer de chili knoflook marinade nogmaals goed door.
De garnalen kunnen bij de marinade gevoegd worden en haal ze goed door de marinade heen, zodat alle garnalen bedekt zijn met een laagje van de marinade. Laat de garnalen afgedekt op een koele plaats minimaal 3 uur marineren.
Maak de barbecue gereed voor directe hitte onder de wok. Verhit de wok alvast op de barbecue tot deze wat gat walmen. Giet eventueel een beetje olie in de wok en daarna gaan de garnalen met de marinade in de wok. Roerbak de garnalen tot ze mooi van kleur zijn en de chili knoflook heerlijk gaat geuren. Eventueel kun je het nog afblussen met een witte wijn. Verwarm het geheel dan nog even door tot de witte wijn wat ingekookt is.
Serveer de chili knoflook garnalen op een grote schaal, garneer het met wat grof gesneden koriander en partjes limoen.
Op zoek naar een ander heerlijk recept met garnalen probeer dan de gamba beef fajita eens.
Kijk hier voor meer vis recepten of gamba recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.