Fajitarol
Fajitarol van Mele Best. Deze TexMex bavette rollade is gemarineerd met lekkere kruiden en pesto met paprika en ui waarna bereid op de barbecue.
Ingrediënten Fajitarol
500 gram Bavette
1 Rode paprika
1 grote Ui
50 gram Pesto
20 ml Limoensap
20 ml Sojasaus
3 gram Chilipoeder
1 gram Korianderpoeder
1 gram Komijnpoeder
1 gram Knoflookpoeder
1 gram Uienpoeder
1 gram Zeezout
1 gram Zwarte peper
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Bakpapier
Bakplaat
Kernthermometer
Slagerstouw
Vijzel
Zipzak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de fajitarol. Maak een rub van de chilipoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zeezout en zwarte peper. Je kunt het in een bakje door elkaar roeren of in een vijzel doen.
Bestrooi de bavette rondom met de rub. Wrijf de rub stevig in het vlees. Laat dit 20 minuten intrekken op een koele plek. Meng alvast de limoensap met de sojasaus. Verdeel het vervolgens in 2 delen, 20 ml voor de bavette en 20 ml voor de groenten.
Snijd in de tussen tijd de rode paprika in gelijke repen en de ui in halve ringen. Leg de gesneden groenten in een zip-zak en giet hier 20 ml van de marinade bij.
Giet na 20 minuten 20 ml van de marinade over de bavette. Dek de bavette af en laat het samen met de groenten minimaal 1 uur marineren in de koelkast.
Haal na het marineren de bavette en groente uit de koelkast. Leg de bavette op een stuk bakpapier en smeer een zijde van de bavette in met de pesto, zorg dat deze mooi gelijkmatig verdeeld is. Haal de groente uit de marinade en leg deze in het midden op de bavette. Rol de gevulde bavette op in het bakpapier, pas op dat je het bakpapier niet mee inrolt.
Snijd de uiteinden eventueel af zodat je twee mooie vlakke zijdes hebt. Knoop met slagerstouw de fajitarol vast zodat deze niet open valt. Laat het op kamertemperatuur komen.
Bereid de barbecue voor met een directe en indirecte zone en laat hem goed heet worden. (225 – 250 gr. C.) Als de barbecue op temperatuur is, mag de fajitarol op de barbecue.
Gaar de bavette en indirect tot een kerntemperatuur en van 48 – 50 gr. C. Grill deze daarna direct boven de hete kolen tot deze mooi bruin is en een kerntemperatuur bereikt heeft van 55 gr. C. Leg de fajitarol en op een bord onder een stuk aluminiumfolie om te rusten.
Roerbak de eventueel overgebleven groenten in een hete pan of bakplaat tot sommige groente wat lekker donker worden. Giet het vleesvocht over de groenten en roer alles nog eens goed door. Serveer de fajitarol in zijn geheel met de groente en snijd deze aan tafel haaks op de draad in dunne repen. Serveer het met warme tortilla’s, zure room en guacamole.
Zin in andere fajita recepten: fajita, beef chicken fajita of gamba beef fajita.
Zie hier voor meer Tex Mex recepten of rundvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.