Whisky chickenwings van Mele Best. Heerlijke Kippenvleugels in whisky marinade. Daarna gegrild op de barbecue. Geserveerd met een zelf gemaakte barbecuesaus.
Ingrediënten Whisky chickenwings
1000 gram Kippenvleugels
Whisky Marinade
Whisky marinade
130 ml Sojasaus
130 ml Whisky
100 gram Bruine basterd suiker
100 gram Honing
100 gram Mosterd
40 ml Zonnebloemolie
10 ml Worcestershiresaus
10 gram Zeezout
5 gram Cayennepeper
2 gram Zwarte peper
Benodigdheden
Bakkwast
Garde
Kernthermometer
Pannetje
Schaal
Zeef
Zip-zak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de whisky chickenwings. Maak de whisky marinade, meng hiervoor de bruine basterd suiker, zeezout, cayennepeper en zwarte peper in een schaal. Roer dit door met een garde. Schenk hierbij de honing, mosterd, worcestershiresaus, zonnebloemolie en sojasaus. Meng dit goed door elkaar tot een mooi marinade. Giet er als laatste de whisky bij en roer deze door de whisky marinade.
Houd 150 ml van de whisky marinade apart. Controleer de kipvleugels of hier nog restjes van de veren of dergelijke aan zitten, indien nodig verwijder deze. Leg de kippenvleugels in een zip-zak en schenk er de whisky marinade bij.
Sluit de zip-zak en laat de kippenvleugels minimaal 8 uur marineren in de koelkast.
Haal na 8 uur de kippenvleugels uit de marinade en laat ze in een zeef uitlekken. Laat de kippenvleugels op kamertemperatuur komen.
Maak ondertussen de barbecue gereed met een directe en indirecte zone op 210 gr. C.
Als de barbecue op temperatuur is leg de whisky chickenwings boven de indirecte zone. Laat ze 20 minuten garen met de deksel gesloten. Verwarm in de tussentijd de 150 ml whisky marinade in een pannetje.
Smeer na 20 minuten de kippenvleugels royaal in met de warme whisky marinade. Laat de chickenwings nog 10 minuten garen op de indirecte zone.
Gril de whisky chickenwings daarna af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van minimaal 72 gr. C. Het afgrillen gaat snel blijf daarom bij de barbecue. Zorg ervoor dat je chickenwings niet zwart worden. Haal de chickenwings uit de barbecue en smeer ze nog een keer in met de warme whisky marinade.
Serveer de whisky chickenwings op een mooie houten plank geef en garneer het eventueel met fijn gesneden lente ui. Serveer er los barbecuesaus bij om.
Geniet ook eens van deze Lumberjack chickenwings of Buffalo kippenvleugels.
Zie hier voor meer gevogelte recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.