Lumberjack honey chickenwings van Mele Best. Super lekkere Sticky kippenvleugels met een zoete touch van honing en maplesiroop. En een verrassend pittige tinteling. Rustig gegaard en daarna gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Lumberjack honey chickenwings
1000 gram Kippenvleugels
Lumberjack Chickenrub
Lumberjack Hot honeysaus
Lumberjack Chickenrub
15 gram Bruine basterd suiker
8 gram Bakpoeder
4 gram Gerookte paprikapoeder
4 gram Knoflookpoeder
4 gram Zeezout
2 gram Chilipoeder
2 gram Komijnpoeder
2 gram Selderiezout
2 gram Uiengranulaat
2 gram Zwarte peper
Lumberjack Hot honeysaus
80 ml Honing
20 ml Ahornsiroop
20 ml Rode pepersaus
20 gram Roomboter
Benodigdheden
Bourbon blend smoke pellets / Whiskey rookhout
Kernthermometer
Pannetje
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Lumberjack honey chickenwings. Maak ondertussen de barbecue gereed met een directe en indirecte zone op 210 gr. C.
Maak de Lumberjack chickenrub door de bruine basterd suiker, bakpoeder, gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, zeezout, chilipoeder, komijnpoeder, selderiezout, uiengranulaat en zwarte peper met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Hak de kippenvleugels met een groot mes in tweeën. Rub de kippenvleugels met de Lumberjack chickenrub en laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
Maak ondertussen de Lumberjack hot honeysaus door de roomboter in een pannetje te smelten. Als de roomboter gesmolten is giet hierbij de honing en ahornsiroop, breng dit al roerend aan de kook. Giet als de saus kookt de rode pepersaus erbij. Roer dit goed door, laat het 5 minuten op laag vuur inkoken.
Als de barbecue op temperatuur is leg de chickenwings aan de indirecte zone. Laat ze 20 minuten garen met de deksel gesloten. Na 20 minuten mogen de Lumberjack honey chickenwings door de pan met de Lumberjack hot honeysaus gehaald worden. Haal ze goed door de saus heen zodat ze allemaal met een laagje bedekt zijn. Leg de chickenwings nog 10 minuten terug op de indirecte zone.
Gril de Lumberjack honey chickenwings daarna af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van minimaal 72 gr. C. Het af grillen gaat snel blijf daarom bij de barbecue. Zorg ervoor dat je Lumberjack honey chickenwings niet zwart worden.
Geniet ook eens van deze whisky chickenwings of Buffalo kippenvleugels.
Zie hier voor meer gevogelte recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.