Sticky pork fingers van Mele Best. Procureur in repen gesneden samen met ontbijtspek. Low en slow gerookt op de barbecue. Daarna in een heerlijke saus met onder andere Jack Daniels Honey glaze. Waarna geserveerd op een heerlijk vers gebakken broodje.
Ingrediënten Sticky pork fingers
1000 gram Procureur
150 gram Ontbijtspek
Rub
Saus
Rub
10 gram Palmsuiker
10 gram Gerookte paprikapoeder
5 gram Zeezout
2 gram Zwarte peper
2 gram Mosterdpoeder
2 gram Chipotle peper
Saus
100 gram Jack Daniels honey glaze
50 gram Maple siroop
30 ml Appelazijn
10 gram Palmsuiker
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Bak
Barbecuematje
Kernthermometer
Pannetje
Rook pellets / hout kers
Schaal
Smoke tube
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Sticky pork fingers. Maak de procureur schoon door overtollig vet en eventuele vliesjes weg te snijden. Snijd de procureur in lapjes van circa 2 cm dik. Snijd daarna van de lapjes procureur, repen van circa 1 cm. Snijd het ontbijtspek door de helft en maak de plakjes los van elkaar.
Maak de rub met de volgende ingrediënten; palmsuiker, gerookte paprikapoeder, zeezout, zwarte peper, mosterdpoeder en chipotle peper. Meng dit alles met elkaar in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Leg de procureur repen samen met het ontbijtspek* in een ruime schaal en bestrooi ze rijkelijk met de rub. Zorg dat de rub om alle procureur repen en ontbijtspek zit. Laat dit even intrekken tot de barbecue op temperatuur is.
Maak de barbecue gereed met een indirecte zone op 110 gr. C. Steek ondertussen de smoke tube met kersen pellets aan zodat deze gaan smeulen.
Als de barbecue op temperatuur is verdeel de pork fingers met ontbijtspek op het barbecuematje waar ook rook doorheen kan trekken. Rook de pork burnt ends nu met kersen pellets circa 5 uur tot een kern van 74 gr. C.
Maak een saus van de Jack Daniels honey glaze, maple siroop, palmsuiker en appelazijn. Breng hiervoor alle ingrediënten in een pannetje rustig aan de kook en laat dit 5 minuutjes doorkoken.
Haal na circa 5 uur (kerntemperatuur 74 gr c.) de pork fingers van de barbecue. Leg deze in een schaal die geschikt is voor de barbecue en schenk hier de warme saus over. Zorg dat alle pork fingers voorzien zijn van saus.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet deze terug in de barbecue. Gaar dit circa 2 uur tot een kern van 92 gr. C. zodat de sticky pork fingers mooi zacht worden. Verhoog eventueel de temperatuur van de barbecue naar 135 gr. C.
Haal de aluminiumfolie van de schaal met de sticky pork fingers laat het nog 10 minuten in de barbecue staan.
Serveer de sticky pork fingers op een vers gebakken broodje of geniet er van als heerlijke snack bij de borrel.
Geniet ook eens van deze pork burnt ends.
Zie hier voor meer varkensvlees of procureur recepten recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Het ontbijtspek wordt NIET om de procureur repen gedraaid