Thaise ribeye van Mele Best. Overheerlijke malse ribeye op Thaise wijze. Vooraf gemarineerd en daarna gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Thaise ribeye
500 gr Ribeye
Marinade
Marinade
30 ml Donkere sojasaus
15 ml Koolzaadolie
15 ml Lichte sojasaus
15 ml Thaise vissaus
10 gram Palmsuiker
2 tenen Knoflook
1 gram Zwarte peper
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Garde
Kernthermometer
Knoflookpers
Schaal
Vacuümmachine of Zip-zak
Vacuümzakken
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Thaise ribeye. Maak als eerste de marinade in een ruime schaal. Schenk hiervoor de volgende ingrediënten, donkere sojasaus, koolzaadolie, lichte sojasaus en Thaise vissaus in de ruime schaal. Roer dit goed door met een garde. Voeg hierbij de zwarte peper en palmsuiker. Roer dit met een garde goed door. Pers hierbij de knoflooktenen met behulp van een knoflookpers. Roer dit nogmaals door tot alle palmsuiker is opgenomen.
Maak zo nodig de ribeye schoon door overtollig vet en eventuele vliesjes weg te snijden. Snijd de ribeye in gelijkmatige steaks. Leg ribeye in een zip-zak.
Giet de marinade bij ribeye in de zip-zak. Laat het voor minimaal 3 uur marineren in de koelkast. Mocht er tijd voor zijn laat het gerust 12 uur marineren.
Maak de barbecue gereed met een directe en indirect zone met een temperatuur van 140 gr. C.
Haal na 3 uur (liefst 12 uur) de ribeye in de marinade uit de koelkast. Haal de Thaise ribeye uit de marinade.
Leg de ribeye boven de indirect zone en gaar ze tot een kerntemperatuur van 40 gr. C. Sluit de deksel van de barbecue. Haal de ribeye uit de barbecue en laat deze rusten onder aluminiumfolie. De kerntemperatuur van de ribeye zal iets oplopen.
Verhoog in de tussentijd de temperatuur van de barbecue naar 250 gr. C. Gril de Thaise ribeye daarna boven het vuur tot een kerntemperatuur van 50-53 gr. C. Blijf bij de barbecue aanwezig zodat de ribeye niet verbrand. Haal de ribeye van de barbecue en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de Thaise ribeye op de draad in gelijkmatige plakjes. Garneer het met wat verse koriander en fijn gesneden rode peper. Serveer het samen met Nam jim jaew zeg maar de Thaise chimichurri.
Geniet ook eens van deze Thaise bavette sate of Thaise mosselen.
Kijk hier voor meer rundvlees recepten of Thaise recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.