Lamsrack met kruidenkorst van Mele Best. Een culinaire verrassing van de barbecue. Lamsrack met een goudbruine kruidenkorst met onder andere verse kruiden. Geserveerd met een heerlijke portsaus.
Ingrediënten Lamsrack met kruidenkorst
1 Lamsrack
60 gram Mosterd
Kruidenkorst
Portsaus
Kruidenkorst
50 gram Roomboter
15 gram Verse bieslook
15 gram Gekruide paneermeel
15 gram Panko
15 gram Verse blad peterselie
3 tenen Knoflook
2 takjes munt
1 Sjalotje
Portsaus
200 ml Wild fond
100 ml Rode port
25 gram Roomboter
1 Sjalotje
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Garde
Kernthermometer
Pannetje
Schaaltje
Staafmixer
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de lamsrack met kruidenkorst. Verwijder eventuele velletjes, overtollig vet en zenen van de lamsrack. Maak gelijk de barbecue gereed met een indirecte methode op 180 gr. C. Snipper voor de kruidenkorst het sjalotje fijn en hak de knoflooktenen fijn. Rits de muntblaadjes van de takjes en hak de munt blaadjes fijn. Hak vervolgens de verse bieslook en blad peterselie fijn.
Voor de kruidenkorst moet de roomboter op kamertemperatuur zijn. Meng de roomboter met de fijn gesnipperde sjalotjes en knoflook. Voeg daarbij de fijn gehakte verse bieslook en blad peterselie en roer het met een garde door. Vervolgens roer de gekruide paneermeel en panko door het mengsel voor de kruidenkorst. Bewaar de pistacheboter op een koele plek tot gebruik.
Smeer de lamsrack in met mosterd. Pak botjes van het lamsrack in met aluminiumfolie dit voorkomt dat de botjes zwart worden op de barbecue. Verdeel het mengsel voor de kruidenkorst gelijkmatig over de lamsrack. Druk de kruidenkorst stevig aan.
Leg de lamsrack boven de indirecte zone, zodat de kruidenkorst goud bruin wordt. Gaar de lamsrack tot een kerntemperatuur van 53 gr. C.
Maak in de tussentijd de portsaus. Snipper het sjalotje fijn. Smelt de roomboter in een pannetje en fruit daarin het gesnipperde sjalotje. Blus dit af met de wild fond en rode port. Breng het weer aan de kook en laat het op een laag vuurtje rustig inkoken. Pureer de portsaus met een staafmixer tot een gladde saus.
Als de lamsrack met kruidenkorst een kerntemperatuur heeft van 40 gr. C. Gril dan de lamsrack af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van 53 gr. C. Haal de lamsrack van de barbecue en laat deze dan circa 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Verwijder na het rusten het aluminiumfolie van de botjes. Snijd de lamsrack in koteletjes.
Serveer de lamsrack met kruidenkorst samen met de portsaus. Serveer hier eventueel gegrilde groene asperges bij.
Probeer ook eens deze lamsrack met muntsaus of lamsrack met Provençaalse kruiden.
Kijk hier voor meer lamsvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.