Secreto Iberico van Mele Best. Deze secreto een heerlijk stukje Iberico vlees uit de schouder van het Spaanse varken wordt bereid op de barbecue. Geserveerd op een vers gebakken bun met een heerlijke romesco salsa.
Ingrediënten Secreto Iberico met romesco salsa
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Kernthermometer
Smalle hoge beker
Staafmixer
Zip-zak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Secreto Iberico met salsa romesco. Laat de Secreto Iberico op kamer temperatuur komen. Maak de barbecue gereed voor direct grillen en grill de rode paprika’s. Draai de paprika regelmatig tot ze zwart geblakerd zijn. Rooster ondertussen de amandelen ook op de barbecue tot ze mooi egaal bruin zijn. Als de paprika’s zwart zijn neem ze van de barbecue en bewaar ze gelijk in een afgesloten zip-zak. Laat dit 15 minuten rusten.
Pel na 15 minuten het zwart van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Scheur het in grove stukken. Halveer de rode peper en verwijder de zaden en zaadlijsten hak het vervolgens in grove stukken. Leg de paprika samen met de rode peper in een smalle hoge beker. Voeg de knoflook, rode wijnazijn, 1 eetlepel olijfolie, komijn en snufje paprikapoeder toe.
Pureer met een staafmixer tot een dikke saus. Voeg de geroosterde amandelen toe en pureer alles tot een gladde romesco salsa. Druppel het sap van een halve citroen bij de romesco, roer alles goed door. Mocht romesco salsa te dik zijn voeg wat water toe. Breng het eventueel op smaak met zout. Bewaar de romesco salsa in de koelkast tot gebruik.
Maak hierna de barbecue gereed op de directe methode met een temperatuur van 200 gr. C. Bestrijk de Secreto Iberico met olijfolie, bestrooi het met paprikapoeder. Gril het vlees direct boven het houtskool circa 8 minuten. Draai het vlees na 4 minuten. Laat de secreto even rusten onder aluminiumfolie. Gril ondertussen de andere helft van de citroen.
Snijd de secreto na het rusten in mooi reepjes en druppel er wat gegrilde citroensap overheen. Snijd een vers(e) bun / broodje door midden en besmeer de onderste helft met de romesco salsa. Leg hierop wat reepjes Secreto Iberico. Serveer het overige vlees samen met de romesco salsa.
Opzoek naar andere gerechten met Iberico vlees zie rib fingers Iberico of Iberico varkenswangen.
Kijk hier voor meer varkensvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.