Verse zelf gerookte amandelen van de barbecue. De amandelen worden bestrooit met een heerlijk kruidenmengsel, daarna gerookt in een rotisserie basket in de barbecue.
Ingrediënten Gerookte amandelen
600 gram Amandelen met bruine vlies
30 ml Zonnebloemolie
Rub
Rub
15 gram Zeezout
8 gram Knoflookpoeder
6 gram Gerookte paprikapoeder
3 gram Chipotle peper gemalen
1 gram Komijnzaad gemalen
Benodigdheden
Appel pellets / rookhout
Rotisserie
Rotisserie basket
Schaal
Smoke tube
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de gerookte amandelen. Maak de barbecue gereed met een indirecte zone met een temperatuur van 115 gr. Vul de smoke tube met appel pellets en steek deze aan. Laat dit even branden en blaas na 5 minuten het vuur uit zodat de pellets blijven smeulen en roken.
Maak een rub van het zeezout, knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, chipotle peper en komijnzaad. Meng de ingrediënten samen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Giet de zonnebloemolie over de amandelen, schep de amandelen een paar keer om zodat alle amandelen bedekt zijn met de zonnebloemolie. Strooi de rub voor de amandelen over de amandelen en verdeel deze zodat alle amandelen bedekt zijn met een laagje van de rub.
Kiep de amandelen in de rotisserie basket en sluit deze af. Bevestig de rotisserie basket aan de spies van de rotisserie. Als de barbecue op temperatuur hang deze in de barbecue. Leg de smoke tube in de barbecue. Laat de rotisserie draaien en rooster / rook de amandelen in 40 minuten goudbruin. Sluit de deksel van de barbecue.
Door de amandelen in de rotisserie basket te roken wordt de rook gelijkmatig verdeeld, en voorkomt dat de amandelen regelmatig op geschut moeten worden.
Haal na 40 minuten roken de amandelen uit de barbecue van de rotisserie. Laat de amandelen volledig afkoelen in de rotisserie basket, hierdoor komt de smaak het beste tot zijn recht.
Serveer de afgekoelde amandelen in een mooi schaaltje. Heerlijk voor bij de borrel of gewoon als tussendoortje. Amandelen die overblijven kunnen prima bewaard worden. Vacumeer ze in porties en bewaar ze op een donkere plaats.
Zie hier voor meer rotisserie recepten of snack recepten van de barbecue. Kijk hier voor vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.