Rib fingers Iberico van Mele Best. Deze rib fingers zijn gesneden van het vlees tussen de ribben van het Iberico varken. De rib fingers worden eerst indirect gegaard op de barbecue waarna af gegrild met een barbecuesaus.
Ingrediënten Rib fingers Iberico
1000 gram Rib fingers Iberico
4 eetlepels Sparerib-rub
Ribspray
Barbecuesaus
Sparerib-rub
6 eetlepels Bruine basterdsuiker
6 theelepels Knoflookpoeder
6 theelepels Mosterdpoeder
6 eetlepels Paprikapoeder gerookt
3 eetlepels Zeezout
3 eetlepels Zwarte peperkorrels
Ribspray
50 ml Bacardi Carta Oro
100 ml Appelazijn
100 ml Troebele appelsap
Benodigdheden
Afsluitbare pot
Appel rookhout
Beker
Plantenspuit / spray-dop voor op flesje
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de rib fingers Iberico. Laat de rib fingers op kamer temperatuur komen. Meng ondertussen alle ingrediënten, (bruine basterdsuiker, knoflookpoeder, mosterdpoeder, paprikapoeder gerookt, zeezout en zwarte peper) voor de sparerib-rub met elkaar. Eventueel kun je hiervoor een vijzel of koffiemolen gebruiken, bewaar de sparerib-rub in een afsluitbare pot.
Giet de ingrediënten voor de ribspray (Bacardi carta oro, appelazijn en troebele appelsap) in een beker en roer dit goed door elkaar. Giet het vervolgens over in een flesje waarop een plantenspuit past. Gebruik deze ribspray om de rib fingers iedere 15 minuten te sprayen.
Meng in een bak de rib fingers met 4 eetlepels sparerib-rub. Zorg dat de rub goed verdeeld is over de rib fingers. Maak hierna de barbecue gereed met een indirecte en directe zone met een temperatuur van 150 gr. C. Gebruik een beetje appel rookhout.
Als de barbecue op temperatuur is leg de rib fingers aan de indirecte zone en gaar ze 1½ – 2 uur. Besproei ze iedere 15 minuten met de ribspray. Na 1½ – 2 uur als de rib fingers mooi bruin gekleurd smeer ze in met barbecuesaus en gril ze af boven de directe zone. De rib fingers zullen nu wat karamelliseren door de barbecuesaus.
Serveer de rib fingers Iberico op een mooie houten plank en schenk er wat barbecuesaus overheen. Lekker om ze in een tortilla met wat sla te eten.
Opzoek naar andere gerechten met Iberico vlees zie Iberico varkenswangen of secreto Iberico.
Zie hier voor meer spareribs recepten of varkensvlees recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.