Lumberjack pork steak van Mele Best. Een mooie varkens steak van procureur gegaard in een heerlijke saus en af gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Lumberjack pork steak
1200 gram Procureur
Lumberjack pork rub
Lumberjack pork saus
Lumberjack pork rub
8 gram Knoflookpoeder
3 gram Lemon peper
3 gram Gerookte paprikapoeder
1 gram Gedroogde oregano
Lumberjack pork saus
600 ml Barbecuesaus
300 ml (Porter) bier
100 ml Appelazijn
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Kernthermometer
Ovenschaal / aluminiumbak
Pannetje
Zipzak
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Lumberjack pork steak. Maak de procureur schoon door overtollig vet te verwijderen en eventuele vliesjes. Snijd de procureur in 4 dikke plakken van circa 3 cm (300 gram per stuk).
Meng de knoflookpoeder, lemon peper, gerookte paprikapoeder en gedroogde oregano samen in een bakje tot een rub. Strooi de rub over de procureur steaks en masseer dit in. Leg de procureur steaks in een zipzak of trek ze vacuüm. Laat ze minimaal 3 uur marineren in de koelkast.
Maak de barbecue gereed met een directe en indirecte zone op een temperatuur van 135 gr. C. Laat de Lumberjack pork steaks ondertussen op kamertemperatuur komen.
Maak een saus door de appelazijn te verwarmen samen met de barbecuesaus. Breng dit al roerend aan de kook en laat dit 5 minuten op laag vuur inkoken. Houdt op een laag vuur warm.
Zet de procureur steaks aan boven de directe zone tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Leg de Lumberjack pork steaks in een ovenschaal, giet hierbij de warme saus en het flesje (Porter) bier. Zorg dat het vlees onder de saus ligt. Dek de oven schaal af met aluminium folie en zet deze boven de indirecte zone (zover mogelijk van de directe hitte).
Gaar de Lumberjack pork steak nu 120 minuten tot kern van 88 gr. C. Haal de steaks uit de saus en gril ze daarna kort om en om af boven de directe zone tot een kerntemperatuur van 90 – 94 gr. C.
Zie hier voor meer varkensvlees recepten of procureur recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.