Lamsshoarma gemaakt van een lamsbout, gemarineerd zelf gemaakte marinade met zelfgemaakte shoarmakruiden. Vers gegrild aan de rotisserie op de barbecue. Een heerlijk zelf gemaakt pitabroodje shoarma van lamsvlees.
Ingrediënten Lamsshoarma
1200 gram Lamsbout
Shoarmakruiden
Shoarmamarinade
Shoarmakruiden
7 gram Knoflookpoeder
6 gram Paprikapoeder
4 gram Komijnpoeder
4 gram Zeezout
3 gram Zwarte peper
2 gram Gemberpoeder
2 gram Kaneel
2 gram Kruidnagelpoeder
2 gram Kurkuma
1 gram Cayennepeper
1 gram Kardemompoeder
1 gram Korianderpoeder
Shoarmamarinade
100 gram Turkse yoghurt
20 ml Limoensap
15 gram Shoarmakruiden
1 teen Knoflook
Benodigdheden
Bak
Huishoudfolie
Kernthermometer
Knoflookpers
Kom
Rotisserie
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de lamsshoarma. Maak van de knoflookpoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zeezout, zwarte peper, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, kurkuma, cayennepeper, kardemompoeder en korianderpoeder shoarmakruiden door de ingrediënten met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Meng voor de shoarma marinade de Turkse yoghurt, limoensap, shoarmakruiden met elkaar in een kom. Knijp het teentje knoflook hierbij uit met een knoflookpers. Roer alles goed door elkaar.
Maak de lamsbout schoon door het overtollige vet en vliesjes te verwijderen. Snijd het bot uit de lamsbout. Snijd het vlees in plakken. Bestrooi het lamsvlees met shoarmakruiden en masseer dit goed in, laat dit 15 minuten intrekken. Haal het lamsvlees na minimaal 15 minuten door de shoarma marinade, verdeel de marinade goed zodat al het lamsvlees bedekt is. Dek het vlees af en laat het minimaal 24 uur marineren in de koelkast.
Haal het shoarmavlees na het marineren uit de koelkast en rijg het op de spit van de rotisserie. Begin met de kleinere stukjes aan de uiteinde en de grotere stukken in het midden van de shoarmarol. Wikkel de lamsshoarma strak in huishoudfolie en laat deze op kamertemperatuur komen.
Maak de barbecue gereed op de directe methode op een temperatuur van 150 gr. C.
Hang het spit in de rotisserie en gril de lamsshoarma 75 minuten tot een kerntemperatuur van 58 gr. C. Haal de spit uit de rotisserie en haal het shoarmavlees van de spit. Snijd de shoarma in dunne reepjes. Bestrooi deze reepjes eventueel met wat shoarmakruiden. Gril de lamsshoarma af op de barbecue tot een kern van 68 gr. C.
Serveer de lamsshoarma met een vers warm pitabroodje en verse knoflooksaus.
Kijk hier voor meer lamsvlees recepten of rotisserie recepten van de barbecue. Voor meer Turkse recepten van barbecue kijk hier.
Veel barbecue plezier.