Babi ketjap 2.0 van Mele Best. Gerookt varkensvlees van de barbecue. Daarna gestoofd in de Dutch oven met een heerlijke ketjapsaus.
Ingrediënten Babi ketjap 2.0
1000 gram Procureur
200 gram Ontbijtspek
300 ml Ketjap Manis
125 ml Ketjap Asin
125 gram Bamboescheuten
20 gram Verse gember
20 gram Sambal Badjak
20 gram Sambal Manis
6 tenen Knoflook
3 Uien
1 Limoen
Benodigdheden
Dutch oven 6,5 liter
Kersen pellets / rookhout
Rasp
Wokolie
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de babi ketjap 2.0. Hak de uien in vieren en daarna in ringen. Snijd de knoflook en verse gember in dunne plakjes. Was de limoen en rasp de limoen, pers hierna de limoen uit.
Snijd het ontbijtspek in blokjes. Maak de procureur schoon door overtollig vet en vliesje te verwijderen. Snijd de procureur in dunne reepjes.
Maak de barbecue gereed op de indirecte methode op een temperatuur van 120 gr. C. Steek eventueel ondertussen ook de smoke generator met kersen pellets aan zodat deze gaan smeulen. Zet de Dutch oven alvast in de barbecue zodat deze kan opwarmen.
Rook de procureur met de spekblokjes 60 minuten in de barbecue met kersen pellets / rookhout. Verhoog na een uur de temperatuur van de barbecue naar 150 gr C. Giet wat wok olie in de Dutch oven en bak hierin de gerookte procureur met spekblokjes aan.
Schuif het vlees opzij en voeg de uien, knoflook en verse gember toe. Roer alles door elkaar. Voeg de sambal Badjak, sambal Manis en limoenrasp toe. Bak het even kort mee. Blus het af met de ketjap Manis, ketjap Asin en limoensap. Roer het geheel goed door. Leg de deksel op de Dutch oven en laat dit 60 minuten rustig sudderen op 120 gr. C. Roer regelmatig een keer door de babi ketjap 2.0.
Voeg na 60 minuten de bamboe scheuten toe aan de babi ketjap 2.0. Laat dit de bamboescheuten in circa 10 minuten warm worden. Serveer de babi ketjap 2.0 met witte rijst of nasi.
Zie hier voor de babi ketjap variant met buikspek.
Zie hier voor meer varkensvlees recepten, stoofvlees recepten of Dutch oven recepten van barbecue. Voor procureur recepten van de barbecue kijk hier.
Veel barbecue plezier.