Jagermeister devil spareribs, langzaam gegaarde Jagermeister devil spareribs bereid op de barbecue. Met een heerlijke saus van de bekende jagermeister likeur.
Ingrediënten Jagermeister devil spareribs
4 Spareribs
Rub
Glaze / Mopsaus
20 ml Jagermeister
10 ml Appelazijn
10 ml Cherry coke
Rub
15 gram Palmsuiker
5 gram Knoflookpoeder
4 gram Mosterdpoeder
4 gram Gerookt zeezout
3 gram Gerookte paprikapoeder
2 gram Lemonpepper
Glaze / Mopsaus
150 ml Jagermeister devil saus
30 gram Roomboter
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Bakkwast
Garde
Huishoudfolie
Keukenpapier
Pan
Rookpellets Kersen
Spareribrekje
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Jagermeister devil spareribs. Dep de spareribs met keukenpapier droog en draai de spareribs om zodat het vlies aan de achterzijde verwijderd kan worden. Dit gaat het beste door met een mes tussen het vlies en het botje het vlies los te maken. Als dit gelukt is, trek het vlies dan van de sparerib. Met vette vingers pak een stuk keukenpapier om het vlies mee vast te houden.
Meng de Jagermeister samen met appelazijn en Cherry coke in een bakje. Smeer de spareribs rondom in met het mengsel van Jagermeister, appelazijn en Cherry coke. Laat dit 15 minuten in de spareribs trekken.
Maak een rub door het palmsuiker, knoflookpoeder, mosterdpoeder, gerookt zeezout, gerookte paprikapoeder en lemonpepper met elkaar te mengen in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Strooi daarna rijkelijk de rub over de spareribs. Dek de spareribs af met huishoudfolie en laat ze nu 60 minuten rusten en op kamertemperatuur komen.
Maak de barbecue gereed op 105 – 110 gr. C met de indirecte methode.
Maak in de tussentijd de glaze / mopsaus. Giet 150 ml Jagermeister devil saus in een pannetje en breng dit rustig aan de kook. Als de saus kookt voeg de roomboter toe. Smelt de roomboter al roerend door de glaze. Laat de glaze 5 minuten op laag vuur door koken.
Als de barbecue op temperatuur is, Gaar de Jagermeister devil spareribs circa 3 uur in een spareribrekje. Rook de spareribs met kersen pellets of rookhout. Mop na twee uur de spareribs in met glaze / mopsaus herhaal dit daarna om de 30 minuten tot de Jagermeister devil spareribs in de aluminiumfolie gaan.
Haal na 3 uur de Jagermeister devil spareribs uit de barbecue en pak deze in met aluminiumfolie giet er een beetje van de glaze bij. Houdt nog wat glaze / mopsaus over om de spareribs hiermee later nog in te smeren. Leg de ingepakte spareribs terug op de barbecue voor circa 2 uur .
Haal na 2 uur de Jagermeister devil spareribs uit de aluminiumfolie. Leg de spareribs terug op de barbecue. Meng het vocht dat in het aluminiumfolie zit met een beetje van de glaze. Leg de spareribs terug op de barbecue. Smeer de spareribs na 30 minuten in met warme glaze. Laat de spareribs vervolgens circa 30 minuten in de barbecue liggen zodat de glaze kan karamelliseren.
Als de spareribs klaar zijn geef deze dan een likje met warme glaze.
Serveer de Jagermeister devil spareribs met een heerlijke koolsalade.
Zie hier voor meer spareribs recepten of varkensvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.