Zoete aardappel feta burger van Mele Best. Deze vegetarische burger wordt onder andere gemaakt van zoete aardappel en feta en gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Zoete aardappel feta burger
600 gram Zoete aardappel
60 gram Feta
30 gram Bloem
20 gram Griekse yoghurt
2 Eieren
2 theelepels Oregano
1/2 Jalapeño peper
Benodigdheden
Bakplaat of skillet
Hamburger pers
Huishoudfolie
Kom
Rasp
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de zoete aardappel feta burger. Voor deze heerlijke vegetarische* burger, schil de zoete aardappel en rasp de geschilde zoete aardappel boven een kom. Rasp hierbij de halve jalapeño peper. Voeg de oregano, Griekse yoghurt, feta en bloem bij de zoete aardappelrasp. Breek de eieren in de kom met de zoete aardappel en meng alles door elkaar. Mocht het mengsel te nat blijven, voeg dan nog een beetje bloem toe.
Bekleed een hamburger pers met huishoudfolie en vul de pers met het mengsel voor de burger. Leg een stukje huishoudfolie op het mengsel en pers dan een zoete aardappel feta burgers. Herhaal dit tot het mengsel op is. Laat de minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Bereid de barbecue voor op 180 gr. C. met een directe zone. Laat de bakplaat of skillet in de tussentijd rustig opwarmen. Haal de burgers uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Als de barbecue op temperatuur is giet voorzichtig een beetje olie in de bakplaat of skillet.
Bak de burgers op de bakplaat of skillet, bak ze om en om 4-5 minuten per kant. Eventueel kunnen de burgers op bakplaat nog wat nagaren, zet hiervoor de bakplaat van het vuur zodat de zoete aardappel feta burgers niet verbranden.
Serveer de zoete aardappel feta burgers met tzatziki, Griekse salade en vers gegrild pitabroodje.
Kijk hier voor meer heerlijke Griekse recepten of hamburger recepten van de barbecue. of vegetarische recepten van de barbecue kijk hier.
Veel barbecue plezier.
* Deze vegetarische burger is een goede vervanger voor een klassieke vlees burger.