Champignonragout van Mele Best. Deze verse vegetarische champignonragout wordt gemaakt in een Dutchoven met heerlijke ingrediënten. Dit is zoveel lekkerder dan ragout uit een blikje. Het is makkelijk en snel te maken.
Ingrediënten Champignonragout uit de Dutchoven
400 ml Water
250 gram Champignons
250 gram Kastanjechampignons
160 gram Gruyère
70 gram Bloem
2 tenen Knoflook
1 Prei
1 Rode ui
1 Bosje platte peterselie
Benodigdheden
Dutch oven 6,5 liter
Bereiding
Zet alle ingrediënten voor de champignonragout klaar. Snijd de kastanjechampignons en champignons in grove plakken. Snijd de prei in de lengte door en was het de prei onder koud stromend water. Snijd de prei in halve ringen. Pel de rode ui en de knoflook en snijd de rode ui in grove stukken en de knoflook klein. Hak de platte peterselie fijn en snijd de gruyère in blokjes.
Maak de barbecue gereed met een directe zone met een temperatuur van 150 gr. C. Laat de Dutch oven gelijk mee warm worden.
Verhit de in de warme Dutch oven wat boter en laat dit smelten. Als de boter gesmolten is bak de champignons 5 minuten. Voeg nu de prei, rode ui en knoflook toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de bloem toe en schep alles goed om en laat de bloem in 3 minuten gaar worden.
Giet al roerend het water erbij. Laat het geheel 3 minuten rustig koken. Als laatste voeg de peterselie en de gruyère toe. Roer alles goed door, als de gruyère gesmolten is, is de champignonragout klaar. Eventueel kan de champignonragout nog op smaak gebracht worden met zout en peper.
Serveer de champignonragout uit de Dutch oven samen met vers gebakken brood.
Zie hier voor meer groenten recepten en of vegetarische recepten van de barbecue. Voor overige of Dutch oven recepten kijk hier.
Veel barbecue plezier.