Wildzwijn goulash van Mele Best. Deze heerlijke wildzwijn goulash is bereid met wildzwijn en groente zoals ui, paprika en kastanje champignons is gestoofd op de barbecue in een Dutch oven.
Ingrediënten Wildzwijn goulash
1000 gram Wildzwijn goulash
300 ml Wildfond
250 gram Kastanje champignons
150 gram Gerookte spekreepjes
75 gram Roomboter
70 gram Tomatenpuree
20 gram Bloem
20 gram Paprikapoeder
20 ml Zonnebloemolie
10 takjes Verse tijm
4 tenen Zwarte knoflook
3 gram Gemalen Venkel
3 gram Zeezout
3 Rode paprika’s
3 Uien
3 blaadje Verse laurier
2 gram Gerookte paprikapoeder
2 Winterwortels
1 Rode peper
1 gram Zwarte peper
Benodigdheden
Dunschiller
Dutch oven 4,5 liter
Keukenpapier
Schaal
Schuimspaan
Thee ei
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de wildzwijn goulash. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat de Dutch oven gelijk mee warm worden op de barbecue.
Dep de wildzwijn goed droog met keukenpapier. Leg de wildzwijn in een ruime schaal en bestrooi het met bloem, zeezout en zwarte peper. Laat het rustig op kamertemperatuur komen. De bloem zorgt voor een mooi bruine kleur van de goulash en dat de saus mooi indikt.
Vul het thee ei met de verse tijm en verse laurier. Hak de tenen zwarte knoflook fijn. Maak de winterwortel schoon met een dunschiller en snijd deze in gelijkmatige plakjes. Boen de kastanje champignons schoon en snijd deze in vieren. Hak de rode peper in fijne stukjes, verwijder eventueel de zaadjes en zaadlijsten. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode paprika’s en snijd deze in grove stukken. Pel de uien en snijd deze in grove stukken.
Als de barbecue en de Dutch oven op temperatuur zijn giet voorzichtig zonnebloem olie in de Dutch oven. Pas op dat de olie niet in brand vliegt mocht de Dutch oven te warm zijn. Bak de gerookte ontbijtspek blokjes in 5 minuten. Haal de gebakken ontbijtspek blokjes met een schuimpaan uit de Dutch oven en bewaar deze.
Bak nu een helft van de wildzwijn goulash in 5 minuten aan in de Dutch oven tot deze mooi bruin van kleur zijn. Haal deze uit de Dutch oven en bak nu de andere helft op de zelfde wijze aan. Voeg het andere deel van het wildzwijn weer terug en voeg er de roomboter bij.
Als de roomboter is gesmolten voeg de paprikapoeder, gerookte paprikapoeder en gemalen venkel toe. Roer dit goed door en bak dit even mee. Voeg de fijn gehakte rode peper en grof gesneden uien toe. Roer ook dit weer goed door. Schep de tomatenpuree toe en bak deze even mee om te ontzuren.
Voeg de zwarte knoflook toe en roer deze door de goulash. Schep de ontbijtspek blokjes terug in de Dutch oven. Blus het af met de wildfond. Breng het aan de kook en hang het thee ei met de kruiden in de Dutch oven.
Schep de wortel, rode paprika en kastanje champignons bij de goulash en verdeel deze. Sluit de Dutch oven af met de deksel en sluit de barbecue. Verlaag de temperatuur van de barbecue naar 120 gr. C. Laat de wildzwijn goulash 3 uur stoven.
Controleer na 3 uur of de goulash mooi gaar is. Haal de Dutch oven uit de barbecue. Serveer de wildzwijn goulash eventueel in de Dutch oven of schep het over in bakjes. Serveer het samen met deze verse rodekool van de barbecue.
Maak ook eens deze heerlijke wildzwijnstoof uit de Dutch oven.
Zie hier voor meer Dutch oven recepten, stoofvlees recepten of varkensvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.