Het recept van wildzwijnstoof van de barbecue. Deze wildzwijnstoof is bereid met wildzwijn en is low en slow gestoofd op de barbecue in een Dutch oven.
Ingrediënten Wildzwijnstoof
1000 gram Wildzwijn poulet
660 ml Brand Dubbelbock
380 ml Wildfond
250 gram Gerookt ontbijtspek
100 gram Cranberry’s
60 ml Zonnebloemolie
30 gram Bruine basterd suiker
30 gram Mosterd
5 gram Gerookt zeezout
4 gram Jeneverbessen
4 Laurier blaadjes
4 Kruidnagels
4 takjes Tijm
3 tenen Knoflook
2 stengels Bleekselderij
2 Bruine boterhammen
2 Uien
2 Winterwortels
Benodigdheden
Dunschiller
Dutch oven rechthoek 5,5 liter
Schuimspaan
Thee ei
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de wildzwijnstoof. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat de Dutch oven gelijk mee warm worden op de barbecue.
Laat de wildzwijn poulet op kamertemperatuur komen. Maak de winterwortel schoon met een dunschiller en snijd deze in gelijkmatige plakjes. Was de bleekselderij onder koud stromend water. Snijd de bleekselderij in gelijkmatige stukjes. Hak de knoflook, snijd de ui in grove stukken. Snijd het gerookt ontbijtspek in blokjes.
Scheur de laurierblaadjes in de vijzel. Voeg hierbij de kruidnagels, jeneverbessen en takjes tijm. Kneus de kruidnagels en jeneverbessen in de vijzel en meng deze met de andere kruiden. De kruiden mogen best grof blijven. Stop de gevijzelde kruiden in een thee ei en draai dit ei dicht. Smeer de bruine boterhammen aan een kant in met mosterd.
Als de barbecue en de Dutch oven op temperatuur zijn giet voorzichtig zonnebloemolie in de Dutch oven. Pas op dat de olie niet in brand vliegt mocht de Dutch oven te warm zijn. Bak de gerookte ontbijtspek blokjes in 5 minuten. Haal de gebakken ontbijtspek blokjes uit de Dutch oven en bewaar deze.
Bak nu een helft van de wildzwijn poulet in 5 minuten aan in de Dutch oven tot deze mooi bruin van kleur zijn. Haal deze uit de Dutch oven en bak nu de andere helft op de zelfde wijze aan.
Fruit nu de ui samen met de knoflook in 3 minuten aan tot deze mooi begint te glanzen. Voeg het gerookt zeezout toe samen met de bleekselderij, winterwortel en bruine basterd suiker. Bak dit 3 minuten mee zodat de bruine basterd suiker gaat karamelliseren. Voeg als laatste de cranberry’s toe en laat deze 2 minuten mee bakken.
Blus het af met de wildfond en Brand Dubbelbock. Breng het aan de kook en hang het thee ei met de kruiden in de Dutch oven. Leg het wildzwijn poulet met gerookt ontbijtspek in de Dutch oven.
Leg deze boterham met de besmeerde mosterd in boven op het vlees in de Dutch oven. Sluit de Dutch oven af met de deksel en sluit de barbecue. Verlaag de temperatuur van de barbecue naar 120 gr. C. Laat de wildzwijnstoof 3 uur stoven.
Controleer na 3 uur of de wildzwijnstoof mooi gaar is. Haal de Dutch oven uit de barbecue.
Serveer de wildzwijnstoof eventueel in de Dutch oven of schep het over in bakjes. Serveer het samen met deze verse rodekool van de barbecue.
Maak ook eens deze heerlijke wildzwijn goulash uit de Dutch oven.
Zie hier voor meer Dutch oven recepten, stoofvlees recepten of varkensvlees recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.