Deze beer can chicken van Mele Best. Een hele kip gegaard op bier. Deze variant met Wild Mill tripel en heerlijke kipkruiden wordt gemaakt op de barbecue.
Ingrediënten Wild Mill bierkip
1 Kip
1 fles Wild Mill tripel
10 ml Gembersiroop
Kipkruiden
Kip kruiden
12 gram Zeezout
10 gram Palmsuiker
5 gram Gerookte paprikapoeder
2 gram Knoflookpoeder
2 gram Mosterdpoeder
2 gram Zwarte peper
1 gram Chilipoeder
Optioneel
250 gram Krieltjes
10 Kerstomaatjes
1 Courgette
1 Rode paprika
Benodigdheden
Bakkwast
Gevogelte braadpan (beer can chicken pan)
Kernthermometer
Keukenpapier
Marinadespuit
Vijzel
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Wild Mill bierkip. Maak eerst de kipkruiden met zeezout, palmsuiker, gerookte paprikapoeder , knoflookpoeder, mosterdpoeder, zwarte peper en chilipoeder. Meng al deze ingrediënten met elkaar in een vijzel. Eventueel kun je hiervoor ook een elektrische koffie molen gebruiken.
Optioneel. Was de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en snijd de rode paprika in grove stukken. Was de courgette en snijd deze in grove stukken. Halveer de kerstomaatjes. Kook indien nodig de krieltjes even voor en laat ze iets afkoelen.
Vul de standaard in de gevogelte braadpan met Wild Mill tripel. Strooi wat kipkruiden over de bodem van de gevogelte braadpan.
Controleer de kip of hier nog restjes van de veren aan zitten, indien nodig verwijder deze. Hiervoor kun je een pincet gebruiken. Vul de marinadespuit met Wild Mill tripel. Haal de huid los van de borst. Injecteer de kip in de dijen en onder de huid van de borst. Vouw de huid weer terug over de kip. Dep de Wild Mill bierkip droog met keukenpapier.
Schenk 10 ml Wild Mill tripel bij de gembersiroop en meng dit met elkaar. Bestrijk de kip rondom met het mengsel van Wild Mill tripel en gembersiroop, gebruik hiervoor een bakkwast. Strooi de kip gelijkmatig in met de kipkruiden, masseer dit goed in. Plaats de kip op de gevogelte braadpan.
Verdeel de gesneden rode paprika, courgette en tomaatjes gelijkmatig over de bodem van de gevogelte braadpan. Leg hierop de krieltjes.
Laat de Wild Mill bierkip op kamertemperatuur komen.
Maak de barbecue gereed op indirecte methode met een temperatuur van 190 – 200 gr. C.
Als de barbecue op temperatuur is, zet de gevogelte braadpan met de kip in de barbecue. Sluit de deksel van de barbecue en gaar de Wild Mill bierkip indirect in circa 60 tot 75 minuten goudbruin. Als de kip een kerntemperatuur bereikt van 75 gr. C heeft in het dikste gedeelte van de dijen en 72 gr. C in de borst is de kip gaar.
Haal de Wild Mill bierkip uit de barbecue en laat deze nog even rusten onder aluminiumfolie. De kerntemperatuur zal mogelijk nog iets stijgen. Snijd de Wild Mill bierkip in stukken voor het serveren. Serveer de Wild Mill bierkip samen met de krieltjes en groente.
Zie hier voor meer gevogelte recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.