Tacos al pastor van Mele Best. Deze tacos al pastor van gegrild varkensvlees is een van de bekendste Mexicaanse Street food gerechten. Deze tacos van procureur met ananas, en een kruidige marinade is gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Tacos al pastor
1200 gram Procureur
30 ml Zonnebloemolie
4 Kerstomaatjes
1 Kleine ananas
Marinade
Marinade
150 gram Ananas
150 ml Verse sinaasappelsap
15 gram Chipotle pepper in adobo saus
6 gram Paprikapoeder
5 gram Jalapeño granulaat
5 gram Gerookt zeezout
5 gram Sinaasappelrasp
3 tenen Knoflook
2 gram Kaneel
2 gram Komijnpoeder
2 gram Oregano
1 gram Gemalen kruidnagel
1 Kleine ui
Benodigdheden
Bak
Blender
Cederhouten plank
Kernthermometer
Koekenpan
Rasp
Sateprikkers
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de tacos al pastor. Maak de procureur schoon door overtollig vet en eventuele vliesjes weg te snijden. Snijd de procureur in lapjes van circa 1 cm dik.
Voor de marinade, schil de ananas en snijd een stuk van ongeveer 150 gram af. Snijd dit stuk ananas in blokjes. Bewaar de rest van de ananas. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Was een sinaasappel en boen deze goed schoon, droog de sinaasappel en rasp deze tot ongeveer 5 gram sinaasappelrasp. Pers de sinaasappels uit tot 150 ml sinaasappelsap. Pel de knoflooktenen. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een blender en blender alles glad in 3 a 4 minuten.
Verhit de koekenpan op matig vuur en laat de zonnebloemolie warm worden. Schenk de marinade in de koekenpan. Breng de marinade al roerend aan de kook en laat het 5 minuten op laag vuur doorkoken. Roer regelmatig een keer door de marinade.
Leg de procureur lapjes voor de tacos al pastor in een bak. Schenk de warme marinade over de procureur lapjes, zodat het helemaal bedekt is. Dek de procureur lapjes af met huishoudfolie. Laat het minstens 4 uur maar nog liever een hele nacht, marineren in de koelkast.
Boor minimaal 45 minuten voor de tacos al pastor opgebouwd wordt 4 gaatjes in het cederhoutenplankje met een boortje zodat de 4 sateprikkers daarin passen. Leg het cederhoutenplankje en de sateprikkers voor minimaal 30 minuten in het water.
Maak de barbecue gereed op 190 gr. C. met de indirecte methode.
Haal na het marineren de procureur lapjes uit de koelkast en uit de marinade. Snijd de ananas in 2 flinke plakken. Zet de sateprikkers in het cederhoutenplankje. Bouw nu de tacos al pastor op, door als eerste een plak ananas door de sateprikkers te halen zodat deze op het cederhoutenplankje ligt.
Begin nu met de langste procureur lapjes boven op de ananas te leggen. Leg zo laag voor laag de procureur lapjes erop zodat er een toren ontstaat. Leg hierop een stuk ananas en prik op de uiteinde van de prikkers een kerstomaat. Smeer eventueel de buitenkant nog een keer in met de overgebleven marinade.
Zet als de barbecue op temperatuur is de tacos al pastor voorzichtig in de barbecue zodat de toren niet omvalt. Rooster het vlees in ongeveer 90 minuten tot een kerntemperatuur van 75 gr. C. Met de deksel van de barbecue gesloten. Het is helemaal niet erg dat de buitenkant van het vlees wat verschroeit. Mocht het toch te vlug gaan bedek het vlees dan af met aluminiumfolie zodat het vlees niet helemaal verbrand.
Haal de tacos al pastor als deze een kerntemperatuur heeft van 75 gr. C. uit de barbecue. Zet deze voorzichtig op tafel. Snijd met een groot mes het vlees van de buitenkant af, snijd ook de ananas mee. Serveer de tacos al pastor met warme tortilla’s met eventueel wat zure room en geraspte kaas, of een frisse salade.
Zie hier voor een taco el pastor fiesta variant.
Kijk hier voor meer varkensvlees recepten en procureur recepten of koken op hout recepten. Zie hier voor meer Tex Mex recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.