Bananen chocoladebrood van Mele Best. Dit bananen chocoladebrood is niet alleen gezond maar ook nog eens energierijk. Het wordt gebakken in de barbecue en is rijk gevuld met bananen, chocolade en noten.
Ingrediënten Bananen chocoladebrood
450 gram Bananen
300 ml Zonnebloemolie
200 gram Bloem
200 gram Pure chocolade minimaal 70%
200 gram Havermoutvlokken
200 gram Notenmix
120 ml Honing
50 gram Kokosrasp
20 ml Limoensap
15 gram Bakpoeder
Benodigdheden
Bakkwast
Garde
Koekenpan
Kom
Tulband
Vork
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de bananen chocoladebrood. Maak de barbecue gereed op 185 gr. C. met de indirecte methode.
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Rooster ondertussen de notenmix in een koekenpan met een dikke bodem. Laat de notenmix na het roosteren wat koelen. Breek de pure chocolade in grove stukken. Hak de notenmix als deze afgekoeld zijn grof met een mes.
Voeg de grove pure chocolade stukjes samen met de gehakte notenmix, bloem, havermoutvlokken, honing, kokosrasp en bakpoeder in een grote ruime kom. Giet hierbij de limoensap en meng alles goed met elkaar.
Prak de bananen in een andere kom tot moes met een vork. Voeg hier al roerend met een garde de zonnebloemolie toe. Meng dit goed met elkaar zodat het een geheel wordt.
Giet dit mengsel in de grote ruime kom met de overige gemengde ingrediënten. Roer dit alles nog eens goed door tot er een beslag ontstaat.
Vet de tulband in met een beetje zonnebloemolie. Giet het beslag in de ingevette tulband.
Zet de tulband in de barbecue en bak het bananen chocoladebrood in 60 minuten goudbruin met de deksel van de barbecue gesloten. Controleer na 60 minuten met een prikker of het bananen chocoladebrood gaar is. Haal als het bananen chocoladebrood gaar en mooi goudbruin is uit de barbecue, haal het gelijk uit de tulband en laat het vervolgens op een rooster afkoelen voor het aansnijden.
Zie hier voor meer gebak recepten en vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.