Pulled pork muffin van Mele Best. Gemaakt van zelf vers gemaakte pulled pork, met heerlijke barbecuesaus dit alles verpakt in een krokant jasje. Ideaal voor de lunch of als tussendoortje maar ook lekker als traktatie of als snack.
Ingrediënten Pulled pork muffin
Pulled pork
12 plakjes Bacon / Ontbijtspek
6 plakjes Bladerdeeg
Barbecuerub
Barbecuesaus
Boter
Benodigdheden
Bakkwast
Bakpapier
Boter
Muffinvorm
Pizzasteen
Rooster
Vork
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de pulled pork muffin. Maak de barbecue klaar voor indirect barbecueën op een temperatuur van 200 gr. C. Laat de pizzasteen warm worden op de barbecue.
Smeer de muffinvorm in met boter. Leg eventueel om en om in een uitsparing een stukje bakpapier (hiervoor zou je ook een papieren muffinvormpjes kunnen gebruiken). Maak eventueel de bakpapiertjes even nat, wring ze ze daarna goed uit, hierdoor wordt het bakpapier minder stug. Vorm de bladerdeeg in de gaatjes van de muffinvorm. Smeer met een bakkwast wat barbecuesaus op de bodem van de muffin. Leg een plakje bacon / ontbijtspek over de bladerdeeg.
Strooi over het bekleedde met bacon / ontbijtspek bladerdeeg wat barbecuerub. Leg hier overheen kruislings nog een plakje bacon / ontbijtspek. Smeer wat barbecuesaus over de bacon / ontbijtspek. Vul de muffin met pulled pork. Drup wat barbecuesaus over de pulled pork. Vouw de bacon / ontbijtspek om en om dicht over de pulled pork.
Strooi vervolgens wat barbecuerub over het bacon- / ontbijtspekpakketje. Vouw het bladerdeeg dicht en prik er met een vork wat gaatjes in. Strooi er als laatste nog wat barbecuerub overheen.
Zet de muffinvorm op de pizzasteen in de barbecue en bak de kwarkmuffin in circa 20 – 25 minuten goudbruin met de deksel gesloten. Haal de muffins uit de muffinvorm en laat ze even afkoelen op een rooster.
Serveer de pulled pork muffin als lunch of als snack bij de borrel.
Zie hier voor meer varkensvlees recepten van de barbecue. Of kijk eens bij de snack recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.