Picanhaburger van Mele Best een enorm lekkere burger! Probeer het eens, en ontdek de verrassende smaken in dit recept! Deze burger wordt zelf gedraaid van picanha en gemengd met rode ui, jalapeño, peper, zeezout en een ei. Daarna gegrild op de barbecue.
Ingrediënten Picanhaburger
1000 gr Picanha met vetlaag
Picanha burgerkruiden
Picanha burgerkruiden
1 Rode ui
1 Jalapeño peper
1 theelepel Peper
1 theelepel Zeezout
1 Ei
Benodigdheden
Hamburger pers
Huishoudfolie
Kernthermometer
Rasp
Sear grate rooster
Vleesmolen
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Picanhaburger. Snijd de picanha in mooie blokjes van ca 2 cm (of zo groot zodat ze door je vleesmolen passen). Leg de picanha blokjes in de vriezer zodat ze licht aanvriezen, hierdoor gaat het beter door de vleesmolen. Meestal is 15 à 20 minuten aanvriezen voldoende.
Haal de picanha blokjes uit de vriezer en maak er een mooi gehakt van met de vleesmolen. Meng hierna het picanha gehakt met de geraspte rode ui en de geraspte jalapeño, peper, zeezout en het ei. Maak van het mengsel gelijkmatige ballen van ca. 200 à 250 gram en druk deze plat tot een mooie picanhaburger. Meng dit alles door elkaar en kneed dit kort door zodat er een bal ontstaat waarin alles goed verdeeld is. Leg een stukje huishoudfolie in de hamburgerpers en leg hier op een bal met het gehaktmengsel. Druk de hamburgerpers licht aan tot een mooie burger ontstaat.
Druk in het midden met je duim een kuiltje; op deze manier garen de picanhaburgers gelijkmatig en krijgen in het midden geen verdikking. Laat de Picanhaburgers minimaal 3 uur in de koelkast rusten voor een betere binding. Laat de burgers voor het bereiden wel op kamertemperatuur komen.
Bereid de barbecue voor met een directe zone en laat deze goed heet worden 250 gr. C. Gebruik indien mogelijk een sear grate rooster. Grill de picanhaburgers direct boven het hete houtskool ca 3 minuten per kant. Draai de picanhaburgers om en gaar ze tot een kerntemperatuur van 54 gr C tot 58 gr C.
Serveer de burgers op een gegrilde bun of brioche broodje, belegd met schijfjes augurk, uien ringen en plakjes warme bacon. Schenk daaroverheen wat barbecue saus.
Kijk hier voor meer heerlijke hamburger recepten van de barbecue. Voor een van de andere rundvlees recepten kijk hier.
Veel barbecue plezier.