Ingrediënten
1000 gr Picanha met vetlaag
1 Rode ui
1 Jalapeño peper
1 theelepel Peper
1 theelepel Zeezout
1 Ei
Bereiding
Snijd de picanha in mooie blokjes van ca 2 cm (of zo groot zodat ze door je vleesmolen kunnen). Leg de picanha blokjes in de vriezer zodat ze licht aanvriezen, hierdoor gaat het beter door de vleesmolen. Meestal is 15 à 20 minuten voldoende.
Haal de picanha blokjes uit de vriezer en maak er een mooi gehakt van met de vleesmolen. Meng hierna het picanha gehakt met de geraspte rode ui en de geraspte jalapeño, peper, zeezout en het ei. Maak van het mengsel gelijkmatige ballen van ca. 200 à 250 gram en druk deze plat tot een mooie picanhaburger. Druk in het midden met je duim een kuiltje; op deze manier garen de picanhaburgers gelijkmatig en krijgen in het midden geen verdikking. Laat de picanhaburgers minimaal 3 uur koud worden in de koelkast voor een betere binding.
Bereid de barbecue voor met een directe zone en laat hem goed heet worden 250°C). Gebruik indien mogelijk een sear grate. Grill de picanhaburgers direct boven het hete houtskool ca 3 minuten per kant. Draai de picanhaburgers om en gaar ze tot een kerntemperatuur van 54°C tot 58°C.