Jagermeister devil saus! Deze lekkere barbecuesaus met bekende Jagermeister likeur maak je eenvoudig zelf. Gebruik deze barbecuesaus bijvoorbeeld als marinade bij spareribs of glaze bij pulled pork van de barbecue.
Ingrediënten Jagermeister devil saus
350 ml Hot chilliketchup
250 ml Cherry coke
200 ml Worcestershiresaus
150 ml Jagermeister
40 gram Palmsuiker
1 gram Jalapeño peper granulaat
Benodigdheden
Garde
Fles / pot
Pan
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de Jagermeister devil saus. Schep de palmsuiker samen met de jalapeño peper granulaat in een pan met een dikke bodem. Giet hierbij de helft van de jagermeister. Voeg hierna de Cherry coke en worcestershiresaus toe, roer dit met een garde door zodat alles met elkaar vermengd wordt. Verwarm dit al roerend tot het vocht begint te dampen.
Voeg de hot chilliketchup beetje bij beetje toe. Breng dit al roerend rustig aan de kook en voeg telkens een beetje hot chilliketchup toe aan de saus tot de hot chilliketchup op is. Zorg dat het niet gaat spetteren. Laat de saus 5 minuten door koken.
Giet de laatste helft Jagermeister bij de saus en roer deze door. Zet de barbecuesaus op een lager vuur en laat dit ongeveer 30 minuten rustig inkoken zodat de saus dikker wordt. De saus zal nu ook wat donkerder van kleur worden. Roer regelmatig een keer met de garde door de saus. Houdt rekening dat de saus tijdens het afkoelen ook wat dikker zal worden.
Laat de saus afkoelen en giet het daarna over in een afsluitbare fles of pot. Kook deze fles of pot eerst 10 minuten uit in kokend water, vergeet de dop of deksel ook niet mee te uit te koken.
De Jagermeister devil saus kan prima op een donkere koele plaats langere tijd bewaard worden.
Serveer deze saus bij Jagermeister devil spareribs
Kijk hier voor meer saus recepten en smaakmakers voor bij de barbecue.
Veel barbecue plezier.