Het lekkerste koolsalade recept voor “Amerikaanse coleslaw” maak je eenvoudig zelf.
Ingrediënten Koolsalade
600 gram Witte kool
120 gram Winterwortel
70 gram Mayonaise
45 gram Zure room
30 ml Appelcider azijn
10 gram Rietsuiker
5 gram Bladpeterselie
1 gram Zwarte peper
Benodigdheden
Garde
Klein schaaltje
Salade schaal
Rasp
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de koolsalade. Koolsalade is een klassieker, dat altijd op tafel hoort als bijgerecht bij een barbecue. In deze koolsalade zit witte kool, wortel, bladpeterselie en een heerlijke dressing.
Snijd de witte kool in dunne repen. Schaap de winterwortel schoon en rasp de winterwortel in dunne reepjes. Snijd de bladpeterselie fijn. De groenten kunnen ook in een keukenmachine gesneden worden. Let dan echter wel op dat de groenten niet te fijn gesneden worden.
Meng voor de dressing voor de salade van de mayonaise, zure room, rietsuiker en zwarte peper in een klein schaaltje. Roer dit met een garde tot alle met elkaar vermengd is. Voeg daarna de appelcider azijn toe, en meng deze door een gladde dressing.
Leg de fijn gesneden witte kool, geraspte wortel en fijn gesneden bladpeterselie in een salade schaal. Meng dit alles door elkaar. Bewaar de salade en dressing eventueel afgedekt apart tot gebruik, hierdoor blijven de groenten knapperig. Giet dan net voor het serveren de dressing bij de salade. Meng alles nogmaals door elkaar zodat de dressing goed door de salade verdeeld is.
Indien de koolsalade vooraf gemaakt wordt en de salade knapperig moet zijn, meng dan de dressing op het laatste moment met de gemende witte kool, geraspte wortel en bladpeterselie.
Deze koolsalade gaat heel goed bij pulled pork of spareribs.
Klik hier voor meer groenten recepten of vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.