Hartige miniquiches van Mele Best. De miniquiches kunnen prima bij de borrel of als hapje tussendoor. Daarnaast misstaan ze ook niet bij de lunch, of gewoon als bijgerecht. Deze miniquiches zitten vol met groene asperges, lente ui en spekreepjes. Ze worden bereid op de barbecue.
Ingrediënten Hartige miniquiches
150 gram Kookroom
125 gram Spekreepjes
100 gram Oude geraspte kaas
100 gram Groene asperges
40 gram Grove mosterd
4 Eieren
2 Bosuitjes
1 gram Verse bieslook
1 rol Bladerdeeg vers
Benodigdheden
Boter
Garde
Keukenpapier
Muffinvorm
Pan
Pizzasteen
Schaaltje
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de hartige miniquiches. Maak de barbecue gereed voor indirect barbecueën met een temperatuur van 180 gr. C. Laat de pizzasteen heet worden op de barbecue.
Vet de muffinvorm in met boter en leg hier eventueel een bakpapiertje in zodat de miniquiches er makkelijk uit gehaald kunnen worden. Anders even met een mesje langs de rand van de muffin vorm snijden zodat de miniquiches er uitvallen. Snijd het verse bladerdeeg in 8 gelijke vierkantjes. Bekleed de muffinvorm met het bladerdeeg.
Bak de spekreepjes krokant in 5 minuten in een koekenpan. Laat de spekreepjes nadien uitlekken op een stuk keukenpapier. Snijd de bosuitjes fijn en de groene asperges in stukken. Meng de spekreepjes met de bosuitjes en de stukjes groene asperges.
Klop de 4 eieren los. Voeg de kookroom, 50 gram van de geraspte oude kaas, mosterd en verse bieslook toe. Meng dit alles goed door elkaar.
Verdeel het mengsel van de spekreepjes met de bosuitjes en groene asperges over de bladerdeeg in de muffinvorm. Schenk hierover het eimengsel.
Verdeel het prei, broccoli, ham mengsel over de het bladerdeeg in de springvorm. Leg de groene asperges op dit mengsel en verdeel ze gelijkmatig. Schenk het eimengsel erover. Bestrooi ze met de overgebleven geraspte kaas.
Bak de hartige quiches op de barbecue goudbruin in 25 – 30 minuten op 180 gr. C. Zet de muffinvorm op de pizzasteen en sluit de deksel van de barbecue. Als de hartige miniquiches gaar zijn en mooi goudbruin zijn haal deze van de barbecue haal ze direct uit de muffinvorm. Deze hartige miniquiches kunnen zowel warm als op kamertemperatuur gegeten worden.
Zie hier voor meer groenten gerechten of vegetarische recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.
* Indien je dit recept vegetarisch wilt eten laat dan de spekreepjes weg.