Lamskebab met muntsaus van Mele Best. Gemaakt met lamsgehakt en lekkere verse kruiden. Bereid aan brede spiesen op de barbecue. Geserveerd met een frisse muntsaus.
Ingrediënten Lamskebab met muntsaus
1000 gram Lamsgehakt
Kebabkruiden
Muntsaus
Kebabkruiden
20 gram Verse koriander
15 gram Verse gember
10 gram Verse peterselie
4 gram Zeezout
2 gram Komijnpoeder
2 gram Korianderpoeder
2 tenen Knoflook
2 takjes Verse munt
1 Rode ui
Muntsaus
300 ml Turkse yoghurt
20 ml Olijfolie
5 takjes Verse munt
5 takjes Verse peterselie
1 teen Knoflook
Benodigdheden
Aluminiumfolie
Bakstenen
Garde
Kernthermometer
Pitabrood
Schaal
Spiesen
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de lamskebab met muntsaus. Hak de verse koriander, peterselie en munt fijn. Snipper de rode ui en de knoflook. Hak de gember fijn. Voeg al deze ingrediënten samen in een bak samen met het zeezout, komijnpoeder en korianderpoeder. Voeg het lamsgehakt toe en meng alles al knedend met elkaar. Laat het minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan.
Maak ondertussen de muntsaus met de Turkse yoghurt, olijfolie munt, peterselie en knoflook. Hak de verse munt, verse peterselie fijn en snipper de knoflook. Meng vervolgens de Turkse yoghurt, met de olijfolie tot een gladde saus. Voeg als laatste de munt, peterselie en knoflook toe, roer alles nog eens goed door. Bewaar de muntsaus in de koelkast.
Hierna maak de barbecue gereed voor het grillen op de directe methode met een temperatuur van 200 gr. C. Pak 2 bakstenen of hout in met aluminium folie en leg deze op de barbecue. Hier komen de lamskebab spiesen op te liggen.
Als de barbecue op temperatuur is vorm dan het lamsgehakt om de brede spiesen. Druk het gehakt stevig aan, zorg dat het gelijkmatig verdeeld is. Voorkom zware stukken met lamsgehakt, dit kan gaan doorhangen of zelfs van de spies kunnen vallen. Als de spiesen bekleed zijn met het lamsgehakt leg ze op de met aluminium ingepakte bakstenen of houtblokjes en grill ze rondom gelijkmatig gaar.
Afhankelijk van de dikte zal dit ongeveer 7 minuten per kant duren. Leg de pitabroodjes eventueel ook nog even op de barbecue om ze even op te warmen. Serveer de lamskebab met de muntsaus op een warm pitabroodje.
Kijk hier voor meer lamsvlees recepten of Turkse recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.