Mosselen van Mele Best. Verse Zeeuwse mosselen bereid in de wok op de barbecue. Met mosselgroenten, kerrie, witte wijn, en room. Geserveerd met vers gebakken brood van de barbecue.
Ingrediënten Mosselen uit de wok
2 kg Mosselen
Mosselgroenten
2 eetlepels Kerriepoeder
500 ml Witte wijn
500 ml Kookroom
Benodigdheden
Eiken houtsnippers
Olie
Wok
Bereiding
Zet alle ingrediënten klaar voor de mosselen uit de wok. Maak de barbecue gereed op 200 gr. C. met directe hitte. Plaats de wok alvast op de barbecue en laat deze goed heet worden. Spoel de mossels schoon onder koud stromend water en controleer ze op versheid. Verwijder de eventuele aanwezige mosselbaarden. Gooi beschadigde, gebarsten of gebroken mosselen altijd weg. Verwijder ook de mosselen die zich niet sluiten nadat er lichtjes mee getikt is. Gooi ook de mossels weg die je niet vertrouwd.
Snijd de mosselgroenten in grove stukken. Giet een scheut olie in de wok en als deze heet is voeg de mosselgroenten toe. Roerbak de mosselgroenten en voeg kerriepoeder toe. Bak alles kort aan tot de kerriepoeder gaat geuren.
Schep de mossels bij de mosselgroente in de wok. Leg wat eiken snippers op de briketten of houtskool, zodat deze gaan roken. Meng de mosselen met de mosselgroeten en bak ze even aan. Giet de witte wijn erbij en laat dit tot de helft inkoken met de deksel van de barbecue gesloten.
Schenk nadat de witte wijn voor de helft ingekookt is, de kookroom erbij. Roer de kookroom goed door de mosselen en mosselgroenten heen. Laat de kookroom lekker warm worden.
Als alle mosselen uit de wok openstaan mogen kunnen ze uit de wok. Serveer de mosselen uit de wok eventueel met vers gebakken bierbrood van de barbecue. Vergeet vooral niet het brood in de saus te dopen.
Probeer ook eens mosselen op Griekse wijze, Wild Mill mosselpot en/of mosselen met Pernod.
Zie hier voor meer mossel recepten en heerlijke vis recepten van de barbecue.
Veel barbecue plezier.